Πάτρα: Δείτε το χρονικό της σημερινής κινητοποίησης κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών - Η στάση της ΕΛ.ΑΣ - ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

η αστυνομία δεν επέτρεψε συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τους συμβολαιογράφους

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΥΦΑΝΤΟΥ 

Κανονικά έγιναν σήμερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στην Πάτρα και στα διαπιστευμένα συμβολαιογραφεία της πόλης. Σε αντίθεση με την προηγούμενη Τετάρτη, όπου έλαβαν χώρα επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών, των αστυνομικών και των διαπιστευμένων για τη διαδικασία συμβολαιογράφων, η σημερινή παρουσία της Αστυνομίας δεν επέτρεψε σε καμία περίπτωση, αντιπροσωπεία των διαδηλωτών να έρθουν σε επαφή με τους συμβολαιογράφους. Μάλιστα στην περίπτωση της οδού Κανάρη 45, η δύναμη των ΜΑΤ δεν επέτρεπε τη συγκέντρωση ούτε έξω από το γραφείο. Λίγο αργότερα, όμως και να αποφορτιστεί η κατάσταση τους επέτρεψαν να διαδηλώσουν κοντά στην είσοδο του συμβολαιογραφείου και να αναρτήσουν πανό. Λεπτά αργότερα αποχώρησαν. Νωρίτερα, συγκεντρώθηκσαν στην οδό Βότση, φωνάζοντας συνθήματα κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Ούτε όμως εκεί, τους επετράπη η είσοδος στα γραφεία. Το ζητούμενο όμως που παραμένει για την ΕΛ.ΑΣ,, είναι οι επιθέσεις στα συμβολαιογραφεία που έγιναν και στην Πάτρα και στο κατά πόσο στοχοποιούνται λόγω της διαδικασίας. Είναι ένα θέμα το οποίο η ΕΛ.ΑΣ καλείται παράλληλα να διαχειριστεί.

Δείτε ΌΛΟ το χρονικό της σημερινής κινητοποίησης: 

Νεότερα: 

Αποχώρησαν λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι, οι διαδηλωτές από την Κανάρη. Στο μεταξύ οι διαδικασίες των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών γίνονται κανονικά. 

----------

Νεότερα:

Μια κίνηση υποχώρησης της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να αποφορτιστεί η κατάσταση. Επέτρεψαν στους διαδηλωτές τη παρουσία τους λίγα μέτρα από το συμβολαιογραφείο στην οδό Κανάρη 45.

 

Νεότερα:

Οι διαδηλωτές επιχειρούν να "σπάσουν" το μπλόκο των ΜΑΤ για να φτάσουν στο συμβολαιογραφίο της οδού Κανάρη 45, όπου πρόκειται να γίνει ηλεκτρονικός πλειστηριασμός. 

 

Νεότερα:

Στην οδό Κανάρη, έφτασε η πορεία με τους διαδηλωτές κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στην Πάτρα. Εκεί τους σταμάτησε ομάδα ΜΑΤ και ακολούθηση μικρή ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και της Αστυνομίας: 

 

 

---------

Νεότερα: Αποχωρούν οι συγκεντρωμένοι από την οδό Βότση, ενδεχομένως να κατευθυνθούν προς την οδό Κανάρη, στο τρίτο συμβολαιογραφείο. 

 

-----

 

--- Σε εξέλιξη οι πορείες και οι συγκεντρώσεις στην Πάτρα. «Σύρραξη» με τρεις εντεταλμένους συμβολαιογράφους να δέχονται…  επισκέψεις συλλογικοτήτων και πολιτών αποφασισμένων να μην επιτρέψουν να περάσει κανένα ακίνητο στα χέρια των τραπεζών. Ισχυρή είναι η δύναμη της ΕΛ.ΑΣ ένω έξω από τα γραφεία έχουν παραταχθεί ΜΑΤ. 

Οι διαδηλωτές βρίσκονται έξω από τρία γραφεία πιστοποιημένων συμβολαιογράφων στις οδούς Βότση 21, Βότση 52 (είναι το ίδιο γραφείο που χτυπήθηκε από αντιεξουσιαστές) και Κανάρη 45 με πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά προκειμένου να καταστεί δυνατόν να εμποδιστούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, όπως συνέβη και με τον πλειστηριασμό της προηγούμενης Τετάρτης.

 

 

Το κλίμα μυρίζει «μπαρούτι» με τους  διαδηλωτές να στέκονται απέναντι στους συμβολαιογράφους οι οποίοι έχουν μπροστά τους μια ηλεκτρονική πλατφόρμα με την οποία κάλλιστα μπορούν να στείλουν το ακίνητο στον πλειστηριασμό χωρίς να χρειαστεί, όπως πριν, να μπουν στο ειρηνοδικείο.