Ημερίδα στου Λάππα για Καταπολέμηση Κουνουπιών- ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ

Η Ημερίδα «Καταπολέμηση Κουνουπιών και Δημόσια Υγεία» διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τη στήριξη του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), με στόχο την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών.

«Ξεκινάμε το πρόγραμμα ενημέρωσης για την καταπολέμηση κουνουπιών από το Δήμο Δυτικής Αχαϊας και την ευρύτερη περιοχή της Βουπρασίας, όπου συναντιούνται ο τουρισμός και η αγροτική παραγωγή με το σπάνιο οικοσύστημα του Κοτυχίου Στροφυλιάς, στο οποίο κυριαρχεί το υγρό στοιχείο» τόνισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και πρόσθεσε: «Από την περιοχή αυτή, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις συνύπαρξης της ανάπτυξης, των κανόνων σεβασμού στο περιβάλλον με τους κανόνες δημόσιας υγείας».

 


Με σύνθημα «Ενημερώνομαι, Ρωτώ, Συμμετέχω» οι εισηγητές θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες, απάντησαν  στις απορίες τους και υπέδειξαν τρόπους με τους οποίους ο καθένας μπορεί να συμμετέχει στην προσπάθεια για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Μίλησαν η νοσηλεύτρια ΜΑ, ΚΕΕΛΠΝΟ Μαρία Τσερώνη, ο διευθύνων σύμβουλος της αναδόχου εταιρίας ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Σπύρος Μουρελάτος και η Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ Σοφία Συμεωνίδου.

 

 



Χαιρετισμό απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου.

Συντονιστής της ημερίδαςήταν ο Σάκης Μαυρόγιαννης, Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Αχαϊας, ενώ υπεύθυνος της διοργάνωσης ήταν ι ο Θεόδωρος Λάμπος Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας.