Πάτρα: Καμπάνα έξι μηνών για τον ξυλοδαρμό του Τυνήσιου- Η απόφαση άργησε έξι χρόνια, αλλά τελικά βγήκε

Στις 24-6-2012 μία περίπολος Πατρινών  έδειρε ανηλεώς έναν εικοσιτετράχρονο Τυνήσιο στην περιοχή των Ιτεών. Το επεισόδιο είχε λάβει μεγάλη δημοσιότητα. Τη  νομική ( μήνυση εναντίον αναγνωρισμένου δράστη ) και υλική υποστήριξη του νεαρού Τυνήσιου που ήταν έντρομος, τραυματισμένος και μόνος σε μία ξένη η χώρα, είχε αναλάβει η Κίνηση Υπεράσπισης Μεταναστών Πάτρας. Η ομάδα που είχε δείρει τον μετανάστη ισχυρίστηκε ότι πήρε το νόμο στα χέρια της μετά το θάνατο του Λαζανά. 

"Καταδικάσαμε άλλωστε τον οδυνηρό θάνατο ενός Έλληνα συνανθρώπου μας, ενός νέου ανθρώπου που βύθισε στο πένθος συγγενείς και φίλους του. Δεν υπήρξε Πατρινός που δεν συνταράχθηκε από τη δολοφονία αυτή, δολοφονία της οποίας οι δράστες, πιθανώς μετανάστες, δεν έχουν ακόμα εντοπισθεί.

Δεν είναι όμως όλοι οι μετανάστες δολοφόνοι, ούτε είναι όλοι οι Έλληνες δολοφόνοι επειδή κάθε τόσο Έλληνας σκοτώνει Έλληνα για διάφορες αιτίες.

Οι αντεκδικήσεις κατά πάντων είναι νομικά και ηθικά απαράδεκτες. Ο Τυνήσιος είναι ένας νέος, καλλιεργημένος άνθρωπος που αναζητά καλύτερη ζωή, όπως άλλωστε και τόσα Ελληνόπουλα που μεταναστεύουν πια καθημερινά. Αν είχαν γίνει όλα αυτά που φωνάζουμε από χρόνια να γίνουν ( προστασία των ανηλίκων, παροχή ασύλου σε όσους το δικαιούνται, νόμιμα χαρτιά, κέντρα φιλοξενίας ) το πρόβλημα δεν θα είχε οξυνθεί ώστε να το εκμεταλλεύονται νεοναζί που ύπουλα και θρασύδειλα ομαδικώς επιτίθενται σε μετανάστες, τώρα τελευταία και σε Ρομά, αύριο σε Έλληνες αναξιοπαθούντες" ανέφερε τότε σε ανακοίνωσή της η Κίνηση. 

Η απόφαση για τη δικη του Τυνήσιου, μετά από ένα μαραθώνιο αναβολών, έγινε σήμερα. και ο άνθρωπος που αναγνώρισε ο μοναδικός αυτοπτης μάρτυρας Νίκος Καννελάκης αταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση. 

"Είχαμε παράσταση οι Ανήσυχοι εν ΠΛω" και ξαφνικά πισω από την Πολιτεία, στις γραμμές του τρένου, ακούσαμε φωνές" λέει στο tempo24. Πρώτα ακούσμε κραυγές και μετά ακούσαμε φωνές γυναικών που έλεγαν αφήστε το παιδί,τι του κάνετε; Βγήκαμε έξω και τον βοηθήσαμε ενώ εκείνοι τράπηκαν σε φυγή".

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ ο  μετανάστης βάδιζε κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών, τον πλησίασαν πέντε και άρχισαν να τον χτυπούν.

Αυτόπτες μάρτυρες, κάτοικοι της περιοχής, έτρεξαν προς το σημείο του επεισοδίου, αλλά οι άγνωστοι δράστες έσπευσαν να εξαφανιστούν. Ο τραυματίας αλλοδαπός διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν ότι έφερε θλαστικά τραύματα, από την επίθεση που είχε δεχθεί. Μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, αποχώρησε από το νοσοκομείο.

Ο  37χρονος πατρινός  κάτοικςο Ιτεών ,Δ. Μ. ,κρίθηκε  ένοχος για τον άγριο ξυλοδαρμό του πρόσφυγα. 

Τα πέντε από τα έξι άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση , κατόρθωσαν να διαφύγουν με αυτοκίνητο ενώ 37χρονιος  λίγο πριν επιβιβαστεί σε μηχανή μεγάλου κυβισμού έγινε αντιληπτός από διερχόμενους ,οι οποίοι κράτησαν τα στοιχεία της  και στη συνέχεια τον αναγνώρισαν.

Ο 37χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος ενώ όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία βαρύνετε και με ποινή φυλάκισης 2 ετών (με αναστολή) για άλλη υπόθεση.