Τρία tips για να φορέσεις τα λινά ρούχα σου χωρίς να τα τσαλακώσεις

Όσο «ανοίγει» ο καιρός τόσο περισσότερο θα φοράμε αυτό το υλικό

Το καλοκαίρι είναι εδώ (ευχόμαστε και σκεφτόμαστε φωναχτά!), το ίδιο και τα καλοκαιρινά ρούχα!

Τα ελαφριά υφάσματα, τα φωτεινά χρώματα και οι ανάλαφρες γραμμές. Ήρθε επιτέλους αυτή η εποχή του χρόνου όπου τα βαριά πουλόβερ δίνουν τη θέση τους στα λινά σακάκια και στα λεπτά φορέματα και top. Eπειδή όμως το λινό (aka τα υφάσματα που παράγονται από το λινάρι. Οι ίνες του λιναριού έχουν μικρή ελαστικότητα και σκληρή υφή και είναι η αιτία που τα λινά υφάσματα τσαλακώνονται εύκολα και το σιδέρωμα τους είναι πολύ δύσκολο. Τα λινά ρούχα είναι εξαιρετικά για το καλοκαίρι επειδή το λινάριέχει τη δυνατότητα να απορροφά και να απελευθερώνει υγρασία και δεν σε ζεσταίνει) είναι ένα δροσερό μεν, δύσκολο δε, ύφασμα που τσαλακώνεται εύκολα, δες τρεις εύκολους και πρακτικούς τρόπους ώστε να το φοράς χωρίς να γεμίζουν τα ρούχα σου αντιαισθητικές ζάρες.

Ως πανωφόρι 

Αν βάλεις ένα μακρύ, loose σακάκι πάνω από το καλοκαιρινό σύνολό σου, είτε αυτό είναι ένα σορτς και ένα top είτε ένα κοντό φορεματάκι, μπορείς εύκολα να το βγάλεις τη στιγμή που θα χρειαστεί να καθίσεις ώστε να μην τσαλακωθεί στο ύψος της περιφέρειας.

Σε ψηλόμεση φούστα που εφαρμόζει στην περιφέρεια

Όσο πιο στενό είναι ένα ρούχο, τόσο καλύτερα εφάπτεται στο σώμα και τόσο λιγότερο τσαλακώνει. Αυτό είναι κανόνας! Οπότε αν η λινή φούστα σου «αγκαλιάζει» τους γοφούς σου έχεις περισσότερες πιθανότητες να μην γεμίζει ζάρες κάθε φορά που κάθεσαι και σηκώνεσαι φορώντας την.

Σε κοντό top

Eίναι δύσκολο να τσαλακωθεί ένα λινό ρούχο στην περιοχή της πλάτης και του στήθους, οπότε αν η μπλούζα ή το πουκάμισο που βάλεις, δεν είναι μακρύ αλλά κοντό, είναι δύσκολο να τσαλακωθεί όσο και αν κουνάς τα χέρια σου.