Πάτρα: Τι γίνεται στα σχολεία μετά τον πρωινό σεισμό - Τι λέει στο tempo24.gr o Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης

Κανονικά διεξάγονται τα μαθήματα

Κανένα πρόβλημα δεν έχει εντοπιστεί στις σχολικές μονάδες της Πάτρας και της ευρύτερης περιφέρειας μετά την πρωινή "επίσκεψη" του εγκέλαδου 3.7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, που "ταρακούνησε" την Αχαϊκή Πρωτεύουσα και οχι μόνο, σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Αυτή την ώρα μαθητές και εκπαιδευτικοί βρίσκονται στις αίθουσες, συνεχίζοντας κανονικά το ημερήσιο πρόγραμμα διδασκαλίας.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος μιλώντας στο tempo24.gr, δήλωσε πως δεν έχει δοθεί εντολή αναστολής των μαθητών και απομάκρυνσης των μαθητών από το σχολεία, εξηγώντας ταυτόχρονα τι συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχουν οριστει από 2 έως 3 εκπαιδευτικοί υπεύθυνοι διαχείρισης τέτοιων περιστατικών. Με την εκδήλωση σεισμικής δόνησης συντεταγμένα μαθητές υπό την επίβλεψη δασκάλων και καθηγητών, εξέρχονται των αιθουσών και συγκεντρώνονται στο προαύλιο των σχολικών μονάδων. Η "ειδική" ομοδά που έχει οριστεί, πραγματοποιεί έλεγχο στα κτίρια και στην περίπτωση που εντοπίσει κάτι "ύποπτο" ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων, αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννόπουλος, επισημαίνοντας "πως και εμείς παρακολουθούμε το φαινόμενο".

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα σε σχολική μονάδα της Πάτρας ή της περιφέρειας, και ως εκ τούτου συνεχίζονται κανονικά τα μαθήματα.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ