Δίχτυα για τις μέδουσες ζητάνε οι καταστηματάρχες που συναντήθηκαν απόψε στο «Tamtoom»

Καταστηματάρχες από τον Καστελόκαμπο έως τη Ροδινή, παρευρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στη συνάντηση στο «Tamtoom»,προκειμένου να συζητήσουν το θέμα των μεδουσών ενόψει και της έναρξης της θερινής σεζόν. 
Οι καταστηματάρχες στην πλειοψηφία τους ζητούν να τοποθετηθούν δίχτυα, όμως ακόμα κι αν το έργο εγκριθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα απαιτήσει χρόνο για την υλοποίησή του, καθώς θα πρέπει να προηγηθεί διεθνής διαγωνισμός λόγω του μεγάλου προϋπολογισμού.
Παρ΄όλα αυτά, οι καταστηματάρχες επιμένουν  καθώς τα δίχτυα θα χρησιμεύσουν και για την προστασία αθλητών και επισκεπτών των Μεσογειακών Αγώνων του 2019.
Ο ΣΚΕΑΝΑ θα ζητήσει και την επιτήρηση των ακτών από ναυαγοσώστες με ειδικές γνώσεις, την ενημέρωση του κοινού για να μην επικρατεί κλίμα φόβου στους λουόμενους και την επιδότηση κατά 50% του κόστους απομάκρυνσης των λυμάτων από τις επιχειρήσεις, ως μέτρο οικονομικής ενίσχυσής τους.

Στη συνάντηση συμμετείχε και εκπρόσωπος εταιρείας από την Αθήνα, η οποία ενημέρωσε τους καταστηματάρχες για τη λύση των διχτυών που όπως είπε  κατά 90% μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των μεδουσών.

Στις 26 Απριλίου αναμένεται να κατατεθεί επίσημη πρόταση από τον ΣΚΕΑΝΑ στην Περιφέρεια με τις προτάσεις του Συλλόγου.