Πώς έγινε το τραγικό ατύχημα με τους δύο νεκρούς στη Φωκίδα- "Ο Σταματάκης είχε επιχειρήσει άλλες δύο φορές προσγείωση και ήταν επιτυχείς"

Λεπτομέρειες για το πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα στη Φωκίδα με το μονοκινητήριο που έγινε αιτία να χαθούν οι ζωές δύο Πατρινών περιέγραψε ο οδηγός του δεύτερου μονοκινητήριου που ακολουθούσε το πρώτο στο οποίο επέβαιναν οι Σταματάκης και Σεραφειμίδης.

Όπως είπε στην εκπομπή Super B News, ο Τάσος Σταματάκης, ο οποίος ήταν πολύ έμπειρος πιλότος, του ανέφερε ότι το μονοκινητήριο είχε μηχανική βλάβη. Όταν συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πάει καλά  βρήκε ένα κομμάτι του δρόμου στην  Αντιρρίου- Ιτέας, μια  ευθεία 300 με 350 μέτρα ανηφορική και προσπάθησε να το προσγειώσει εκεί καθώς δεν θα χριεαζόταν λόγω της ανηφορικότητας και να φρενάρει ιδιαίτερα.

Ο Σταματάκης είδε τους δύο πυλώνες της ΔΕΗ  και τους απέφυγε αλλά δεν υπολόγισε την  αντηρίδα η οποία συνέδεε τους δύο πυλώνες με αποτέλεσμα να χτυπήσει η ρόδα του μονοκινητήριου και να γίνει το δυστύχημα. 

Θα μπορούσε να κάνει προσθαλάσσωση αλλά επέλεξε αυτό τον τρόπο ως πιο ασφαλή. Είχε άλλωστε κάνει άλλες δύο τέτοιες προσγειώσεις μια με πολεμικό και μια με μονοκινητήριο. 

Διαβάστε επίσης