Πολύνεκρο τροχαίο στη Βόρεια Κορέα

Τριάντα δύο Κινέζοι τουρίστες και τέσσερις Βορειοκορεάτες έχασαν τη ζωή τους

Τριάντα δύο Κινέζοι τουρίστες και τέσσερις Βορειοκορεάτες έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου στη Βόρεια Κορέα. Δύο κινέζοι πολίτες έχουν τραυματισθεί και η κατάστασή τους είναι κρίσιμη.

Τον απολογισμό από το πολύνεκρο τροχαίο στη Βόρεια Κορέα έδωσε στη δημοσιότητα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα τουριστικό λεωφορείο έπεσε από γέφυρα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 30 άνθρωποι. Το ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter το αγγλόφωνο κανάλι της κινεζικής κρατικής τηλεόρασης. Λίγο αργότερα, όμως, διέγραψε το μήνυμα.

Στέλνουν βοήθεια στη Βόρεια Κορέα για τους επιζώντες

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε πως στέλνει στη Βόρεια Κορέα ομάδα ιατρικών εμπειρογνωμόνων μαζί με εξοπλισμό και φάρμακα για να βοηθήσει στην περίθαλψη των επιζώντων.

Κινέζοι διπλωμάτες έσπευσαν χθες Κυριακή (22.04.2018) στον τόπο του δυστυχήματος στην επαρχία Βόρεια Χουάνγκχε, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Η επαρχία όπου έγινε το τροχαίο γειτονεύει με τη Νότια Κορέα.

Κινέζοι επισκέπτες αποτελούν περίπου το 80% του συνόλου των ξένων τουριστών στη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό Korea Maritime Institute, το οποίο υπολογίζει πως ο τουρισμός δημιουργεί έσοδα περίπου 44 εκατ. ευρώ ετησίως για την απομονωμένη χώρα.

Η Κίνα είχε ανακοινώσει ότι 237.000 πολίτες της επισκέφθηκαν τη Βόρεια Κορέα το 2012, αλλά σταμάτησε να δίνει στη δημοσιότητα σχετικές στατιστικές το 2013.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ