Σκουρλέτης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεξαχθούν μαζί εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές

τί είπε ο υπουργός

Μετά τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη και ο συνάδελφός του των Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης αφήνει, με έμμεσα πλην σαφή τρόπο, ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεξαχθούν ταυτόχρονα εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2019.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση («Έθνος»): «Έχετε πει ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του 2019. Πότε βλέπετε τις εθνικές εκλογές;», ο κ. Σκουρλέτης λέει χαρακτηριστικά: «Στην ώρα τους, στο τέλος της τετραετίας, όπως, άλλωστε, νομίζω πως συμφέρει τον ελληνικό λαό και την οικονομία.»

Μητσοτάκης: Δεν μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές

Μάλιστα, έχει σημασία ότι η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών έρχεται σε συνέχεια των όσων είπε μιλώντας στο κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν στην ουσία ζήτησε από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να δεσμευθούν ότι δεν θα διεξαχθούν ταυτόχρονα εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές: «Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν μπορεί να γίνουν ταυτόχρονα με τις εθνικές. Η ίδια η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν πρέπει να γίνουν μαζί με τις Ευρωεκλογές. Αυτό ήταν το επιχείρημα που άκουσα από τον κ. Σκουρλέτη διότι με αυτό τον τρόπο θα αλλοιωθεί ο αυτοδιοικητικός χαρακτήρας των εκλογών. Αυτό προφανώς ισχύει σε υπερθετικό βαθμό για τις εθνικές εκλογές. Επομένως, η αποδοχή από την πλευρά μας ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν το Φθινόπωρο, τον Οκτώβριο του 2019, έχει ως προϋπόθεση από την πλευρά της Κυβέρνησης ότι οι εθνικές εκλογές θα έχουν διεξαχθεί πολύ νωρίτερα», είχε πει την περασμένη Πέμπτη ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα είχε προβλέψει ότι η κυβέρνηση «θα συντριβεί στις ευρωεκλογές και θα οδηγηθεί στην έξοδο από την εξουσία πολύ πριν γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές.»