Κυπελλούχος Ισπανίας η Μπαρτσελόνα

5-0 τη Σεβίλλη

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε τον τελικό του Copa del Rey η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί έκαναν τη Σεβίλλη να μοιάζει μικρή ομάδα, έφτασαν άνετα στο 5-0 και σήκωσαν το 30ο Κύπελλο στην ιστορία τους και 4ο σερί. 

Μόλις στο 14ο λεπτό ο Σουάρες άνοιξε το σκορ, ο Μέσι βρήκε δίχτυα στο 31’ και ο Ουρουγουανός έκανε και το 3-0 πριν το φινάλε του ημιχρόνου. Η ομάδα του Μοντέλα δεν μπόρεσε να αλλάξει την κατάσταση και οι μπλαουγκράνα δεν κατέβασε στροφές. Ο Ινιέστα, στον τελευταίο του τελικό με την ομάδα, έκανε το 4-0 στο 52’ ενώ ο Φελίπε Κουτίνιο διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. 

Μάλιστα στο 87ο λεπτό του τελικού ο Ερνέστο Βαλβέρδε αντικατέστησε τον Αντρές Ινιέστα περνώντας τον Ντένις Σουάρεθ στη θέση του. 

Ο 33χρονος ήταν φανερά συγκινημένος και δάκρυσε την στιγμή της αλλαγής του και ενώ τον χειροκροτούσαν εκτός από τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα και αυτοί της Σεβίλλης. 

 
Οι ενδεκάδες:

ΣΕΒΙΛΛΗ (Βιτσέντζο Μοντέλα): Σορία, Μερκάδο, Λενγκλέ, Νάβας, Εσκουδέρο, Μπανέγα, Ενζονζί, Σαράμπια (82΄ Λαγιούν), Κορέα (46΄ Ραμίρεζ), Βάσκεζ (86΄ Νολίτο), Μουριέλ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Σίλεσεν, Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα, Ρομπέρτο, Μπούσκετς (76΄ Παουλίνιο), Ράκιτιτς, Ινιέστα (88΄ Ντένις Σουάρεθ), Κουτίνιο (82΄ Ντεμπελέ), Μέσι, Σουάρες