Οι τσούχτρες έφτασαν στη Ζάκυνθο – Παράπονα από κολυμβητές

Την εμφάνιση τους σε παραλίες της Ζακύνθου έκαναν εκ νέου οι μέδουσες με αποτέλεσμα να υπάρξουν τα πρώτα παράπονα από λουόμενους που ξεκίνησαν τα μπάνια τους, μιας και η θερμοκρασία έχει ανέβει αρκετά τις τελευταίες ημέρες.

Πέρυσι υπήρξε κύμα διαμαρτυριών για τον κορινθιακό και τον πατραϊκό που είχαν γεμίσει από τσούχτρες αλλά τώρα το πρόβλημα επεκτάθηκε στην περιοχή του Ιονίου και οι κολυμβητές ανέφεραν την εμφάνισή τους σε παραλίες της ανατολικής πλευράς του νησιού.

Το ermisnews, απευθύνθηκε σε υπηρεσίες του νησιού  αλλά όπως αναφέρει δεν υπάρχει κάποιος αρμόδιος να δώσει πληροφορίες.

Εκείνο το οποίο πρέπει να επισημανθεί είναι οι επιπτώσεις μιας τέτοιας κατάστασης στον τουρισμό. Αναφορικά με το φαινόμενο οι ειδικοί επιστήμονες εκτιμούν πως η αιτία είναι η υπεραλίευση σε συνδυασμό με την υποβάθμιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, η ρύπανση και η κλιματική αλλαγή. Οι μέδουσες είναι τροφή για άλλα είδη στον θαλάσσιο χώρο και ειδικότερα στη Ζάκυνθο είναι τροφή για τις χελώνες στον κόλπο του Λαγανά.

Διαβάστε επίσης