ΝΕΟΤΕΡΟ: Μονοκινητήριο αεροσκάφος έπεσε στο Σκάλωμα- Δύο οι νεκροί- Ο απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας Τάσος Σταματάκης ο ένας νεκρός- ΒΙΝΤΕΟ

Nεότερα: Σύμφωνα με το armyvoice.gr, πρόκειται για τον απόστρατο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας Τάσο Σταματάκη, ο οποίος είχε υπηρετήσει στην 338 Μοίρα στην Ανδραβίδα στα Φάντομ. Συνάδελφοί του κάνουν λόγο για έμπειρο πιλότο που είχε ξαναπραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση με Φαντομ.



Σύμφωνα με πληροφορίες  δύο μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Piper (PA 28) που εκτελούσαν πτήση από Κωπαΐδα - Μεσολόγγι με επιστροφή, όταν πάνω από το Ευπάλιο, ο ένας επιβαίνων του δεύτερου αεροσκάφους ειδοποίησε το κέντρο ελέγχου ότι το προπορευόμενο έκανε αναγκαστική προσγείωση.

Μάλιστα, απογειώθηκε και ένα ελικόπτερο τύπου Agusta Bell, προκειμένου να συνδράμει στη μεταφορά των τραυματιών.

 

Νεότερα Τραγικός επίλογος για Σμήναρχο της Πολεμικής Αεροπορίας. Απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας ο ένας εκ των δύο επιβαινόντων του μονοκινητήριου αεροσκάφους. 

Το μονοκινητήριο αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, κατέπεσε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Σκάλωμα Φωκίδας. 

Στο σημείο κατέφθασαν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας οι οποίες εντόπισαν τον ένα από τους δύο επιβαίνοντες νεκρό, ενώ ο άλλος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα κατέληξε.

Τα αίτια της πτώσης παραμένουν άγνωστα.

 

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής, απολογισμός είναι ένας νεκρός και ένας τραυματίας. Ο ένας εκ των δύο επιβαινόντων μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου σοβαρά τραυματισμένος, ενώ ο δεύτερος ξεψύχησε εγκλωβισμένοςστο μονοκινητήριο αεροσκάφος.

Στις πρώτες εικόνες βλέπουμε να έχει διαλυθεί το πιλοτήριο, τα δύο φτερά, ενώ στο ουραίο του τμήμα, δεν έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές.

Η κυκλοφορία στον επαρχιακό δρόμο διακόπηκε από την πρώτη στιγμή.

Πρώτη ενημέρωση

Πτώση μονοκινητήριου αεροπλάνου είχαμε λίγο πρίν τις 16.00 στο Σκάλωμα Φωκίδας. Στο αεροπλάνο  επέβαιναν δύο άτομα.

Ο Ένας εκ των δύο επιβαινόντων μεταφέρετε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου ο άλλος είναι εγκλωβισμένος.

Δείτε το Βίντεο:

 

nafpaktianews.gr

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ