Ήρθε στην Πάτρα η ντιζελάμαξα που θα "στρώσει" τη γραμμή Πάτρα - Κάτω Αχαΐα! Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες επέκτασης του Προαστιακού - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΙ ΜΑς ΛεΕΙ Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΟΣΕ ΠΑΤΡΑΣ

Ήρθε στην Πάτρα η ντιζελάμαξα Alco η οποία είναι μια ελκτική μονάδα (μηχανή) προκειμένου να συνδράμει σε εργασίες σκυρόστρωσης στην γραμμή μεταξύ Αγ. Ανδρέα – Κάτω Αχαΐας.

Υπάρχει άλλη μια δίδυμη μηχανή στο Μηχανοστάσιο Πάτρας!

Ο Χρήστος Οικονόμου, Προϊστάμενος ΟΣΕ Πάτρας, μας εξηγεί ότι για να γίνουν εργασίες σκυρόστρωσης, θα χρησιμοποιηθούν και οι δυο μηχανές, η μια μπροστά και η δεύτερη πίσω στον συρμό έργων και ανάμεσα στις δύο αυτές ελκτικές μονάδες θα τοποθετηθούν σκυροβάγονα (βαγόνια που παίρνουν σκύρο).

"Τα βαγόνια αυτά θα μεταφέρονται φορτωμένα μέχρι το σημείο που θα αδειάζουν το σκύρο και εν συνεχεία θα γυρίζουν στον τόπο φόρτωσης προκειμένου να γεμίσουν με νέο σκύρο. Για την διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη η τοποθέτηση 2 μηχανών έλξης αφού η γραμμή είναι μονή αφενός και αφετέρου η μία λειτουργεί και σαν εφεδρική για την άλλη σε περίπτωση κάποιας βλάβης μιας εξ αυτών", συμπληρώνει ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στο tempo24.gr. 

Η ντιζελαμαξα που ηρθε από το μηχανοστάσιο του Πειραιά είναι μετρικού εύρους και λόγω των έργων που γίνονται στο παλιό μετρικό δίκτυο ήταν αδύνατο να έρθει σιδηροδρομικά. Πρόκειται για μια συντηρημένη μηχανή η οποία θα βοηθήσει στο έργο της επέκτασης του προαστιακού Πάτρας προς την Κάτω Αχαϊα. Οι εργασίες σκυρόστρωσης αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.

Β. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ