Στις Κάννες μία ταινία για την ευτυχία που γυρίστηκε στην Κεφαλονιά

H ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ 35ΧΡΟΝΗΣ

Mε γυρίσματα στην Ελλάδα η νέα ταινία, συμπαραγωγή της StraDa του Gianni Zanasi «Η Ευτυχία είναι ένα Πολύπλοκο Σύστημα», (Τroppa Grazia) φέρνει ελληνικό χρώμα στις Κάννες.

Επιλέχθηκε ως ταινία λήξης στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών  Quinzaine des Realisateurs του 71ου Φεστιβάλ Καννών.

Πρόκειται για μια ανθρώπινη ιστορία που καθηλώνει και τελικά σε φέρνει αντιμέτωπο με το ερώτημα: «Τι χρειάζεται για να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους;».

Η συμπαραγωγή της StraDa Productions και της Pupkin Productions έχει πραγματοποιήσει γυρίσματα και στην Κεφαλλονιά.

Πρωταγωνιστούν δύο μεγάλοι σταρ της Ιταλίας, η Alba Rohrwacher και ο Valerio Mastandrea που είδαμε στην ταινία Τέλειοι Ξένοι.

Στο καστ ξεχωρίζουν ακόμα τα ονόματα των Elio Germano, Hadas Yaron και Giuseppe Battiston, όλοι καταξιωμένοι πρωταγωνιστές της ιταλικής κινηματογραφικής και θεατρικής σκηνής με πολλά βραβεία στο βιογραφικό τους.

Η ιστορία μιας 35χρονης γυναίκας
Η Lucia μεγαλώνει μόνη την 13χρονη κόρη της. Προσπαθεί να χωρίσει με τον τωρινό της σύντροφό που της δυσκολεύει τη ζωή και αποφεύγει τον πατέρα της, πρώην τζαζ μουσικό με μεγάλη επιτυχία που την κατηγορεί για την μετέπειτα αποτυχία του.
Η ίδια περνάει τη ζωή της αποφεύγοντας τα προβλήματα, μια ζωή ήσυχη, συμβατική, σχεδόν βαρετή. Ώσπου αφοσιώνεται σε έναν στόχο που με κάθε κόστος θέλει να πραγματοποιήσει. Και τότε ξεκινά η πραγματική της ζωή.

Σκηνοθεσία: Gianni Zanasi
Παίζουν: Alba Rohrwacher, Valerio Mastandrea, Giuseppe Battiston
Έτος: 2018
Χώρα: Ιταλία / Ελλάδα



 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ