Φεστιβάλ των Καννών: Κ. Στιούαρτ, Λ. Σεϊντού, Ν. Βιλνέβ, Ρ. Γκεντιγκιάν θα μετάσχουν στην κριτική επιτροπή

Οι ηθοποιοί Κρίστεν Στιούαρτ από τις ΗΠΑ και Λεά Σεϊντού από τη Γαλλία, οι σκηνοθέτες Ντενί Βιλνέβ από τον Καναδά και Ρομπέρ Γκεντιγκιάν από τη Γαλλία θα μετάσχουν στην κριτική επιτροπή του 71ου κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών, η οποία θα απαρτίζεται εφέτος κυρίως από γυναίκες, σύμφωνα με ανακοίνωσή του. 

Στην επιτροπή, που θα αποτελείται από πέντε γυναίκες και τέσσερις άνδρες, θα προεδρεύει η Αυστραλή ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ. Μέλη της θα είναι επίσης ο Κινέζος ηθοποιός Τσανγκ Τσεν, η Αμερικανίδα σεναριογράφος Άβα ΝτιΒερνέ, η τραγουδίστρια Χαντζά Νιν από το Μπουρούντι και ο Ρώσος σκηνοθέτης Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ. 

Πέρυσι η επιτροπή, της οποίας προήδρευσε ο Ισπανός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ, έδωσε τον Χρυσό Φοίνικα στην ταινία «The Square» ("Πλατεία") του Σουηδού Ρούμπεν Έστλουντ.

Βετεράνοι όπως ο Γαλλοελβετός Ζαν-Λικ Γκοντάρ και ο Αμερικανός Σπάικ Λι αλλά και κινηματογραφιστές που τελούν υπό περιορισμό στη χώρα τους, όπως ο Ιρανός Τζαφάρ Παναχί και ο Ρώσος Κιρίλ Σερεμπρένικοφ θα διεκδικήσουν τον Χρυσό Φοίνικα που θα απονεμηθεί στις 19 Μαΐου.

Οι ταινίες που επιλέχτηκαν στο διαγωνιστικό σκέλος του φεστιβάλ ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Η μεγαλύτερη κινηματογραφική διοργάνωση παγκοσμίως θα αρχίσει στις 8 Μαΐου.