Ο Προμηθέας βρίσκεται ένα βήμα πριν γράψει ιστορία όμως ακόμα υπάρχουν 3 «τελικοί»


Παρότι η ομάδα του Προμηθέα μετά τη νίκη της επί του Κόροιβου Αμαλιάδας, έκανε ένα ακόμα βήμα προς την ιστορική επιτυχία της εξόδου στην Ευρώπη άπαντες κρατούν χαμηλούς τόνους αφού ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα και μαθηματικά. 
Η ομάδα του Μάκη Γιατρά παραμένει στην 3η θέση της βαθμολογίας όμως για να λήξει η κανονική περίοδος υπάρχουν ακόμα 3 ματς-τελικοί και συγχρόνως δύσκολα παιχνίδια που χρειάζεται μεγάλη προσοχή και προσπάθεια για τη νίκη. 
Το μεγάλο παιχνίδι για τον Προμηθέα είναι αυτό με την ΑΕΚ, αφού αν κερδίσει, τότε αυτόματα κάνει καθοριστικό βήμα για να μπει στην 4άδα και στη συνέχεια απέναντι στο Λαύριο θα παίξει για την 3η θέση που δίνει και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφς. 
Στο ίδιο γκρουπ των ομάδων που παλεύουν για την είσοδό τους στην πρώτη τετράδα είναι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ ωστόσο το θετικό είναι πως ο Προμηθέας έχει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία απέναντι στο δικέφαλο του Βορρά.
Αν η πατρινή ομάδα κατάφερε να νικήσει και την ΑΕΚ εκτός έδρας εξασφαλίζει το πλεονέκτημα έδρας και απέναντι σε αυτήν και όλα τότε θα είναι πιο εύκολα για τις 2 αγωνιστικές που υπολείπονται. 
Αν κάποιος ρίξει μια ματιά στο πρόγραμμα θα δει ότι και οι 3 ανταγωνιστές έχουν δύσκολα παιχνίδια και όλα θα κριθούν μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας για τις ομάδες που θα μπουν στην τετράδα και θα εξασφαλίσουν πλεονέκτημα έδρας. 
Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα του Προμηθέα, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Λαυρίου μέχρι το τέλος της κανονικής σεζόν:
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (38β.): Με ΑΕΚ (εκτός), Λαύριο (εντός) και Ολυμπιακό (εκτός).
ΠΑΟΚ (38β.): Με Ολυμπιακό (εκτός), Πανιώνιο (εκτός) και Φάρο (εντός).
ΑΕΚ (37β.): Με Προμηθέα (εντός), Παναθηναϊκό (εκτός) και Κύμη (εντός).
ΛΑΥΡΙΟ (36β.): Με Φάρο (εντός), Προμηθέα (εκτός) και Παναθηναϊκό (εντός).
ΔΙΗΜΕΡΟ ΡΕΠΟ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ 
Το πρωτάθλημα της basket league διακόπτεται το Σαββατοκύριακο λόγω των αγώνων της ευρωλίγκα και το επόμενο παιχνίδι του Προμηθέα είναι απέναντι στην ΑΕΚ το διήμερο 30 Απριλίου-1η Μαΐου.
Για αυτό το λόγο ο Μάκης Γιατράς έδωσε διήμερο ρεπό στους παίκτες του για να ξεκουραστούν και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους.
Η επιστροφή στις προπονήσεις θα γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης οπότε και θα ξεκινήσει η προετοιμασία ενόψει ΑΕΚ.
 

Πηγη: Gnomip.gr

Διαβάστε επίσης