Φωτήλας: «Αναδιανομή φτώχειας - αντί πλούτου - από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»

Σημεία από την τοποθέτηση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ, στην εκπομπή «KONTRA 24» με τον Αιμίλιο Λιάτσο, αργά το βράδυ της Δευτέρας 16 Απριλίου:

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που υποσχέθηκαν μείωση του κομματικού κράτους το αύξησαν! Θέσπισαν επιπλέον 75 θέσεις Διοικητικών Γραμματέων στα Υπουργεία χωρίς να καταργήσουν τους νυν. Επιπλέον, οι 12 από τους 13 περιφερειακούς διευθυντές είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο ένας των ΑΝΕΛ.

Μετά τον Αύγουστο του 2018 δεν θα έχουμε καθαρή έξοδο αλλά μνημόνιο, δηλαδή μέτρα, χωρίς λεφτά. Κι αυτό γιατί το 2019 και το 2020 έχουν ψηφιστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιπλέον μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων για εκατομμύρια μισθωτούς συνταξιούχους. Επιπρόσθετα, καμία χώρα από όσες βγήκαν από το μνημόνιο  δεν είχε δεσμευτεί σε στόχους επίτευξης 3,5% πλεονασμάτων μέχρι το 2023 και 2,5 μέχρι το 2060. Μάλιστα, η ελληνική κυβέρνηση είναι αναξιόπιστη όπως αποδεικνύουν δηλώσεις των ευρωπαίων που αμφισβητούν το σχέδιο ανάπτυξης που κατέθεσε. Η ΝΔ δεν δεσμεύεται για τους τρόπους που θα επιτευχθούν οι στόχοι ανάπτυξης.

Η μιζέρια και η φτώχεια που έχει φέρει η κυβέρνηση αυτή στους Έλληνες φαίνεται στην αύξηση του χρέους των πολιτών που έχει ξεπεράσει τα 100 δις και στις κατασχέσεις λογαριασμών άνω του 1.000.000!

Τι διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με το κράτος των Σκοπίων όταν στα βασικά ζητήματα, δηλαδή στην κατάργηση του αλυτρωτισμού στο Σύνταγμά τους και την ονομασία «erga omnes» υπάρχει διαφωνία;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ