Αντίστροφη μέτρηση για τον 5ο Ημιμαραθώνιο Μαραθώνα

Η μεγάλη ώρα του «5ου Ημιμαραθωνίου Μαραθώνα 2018» πλησιάζει και οι προετοιμασίες των διοργανωτών εντείνονται για τον σπουδαίο αγώνα ο οποίος θα αναδείξει για μια ακόμη φορά τον ιστορικό Δήμο Μαραθώνα και θα μετατρέψει την περιοχή σε κυψέλη άθλησης, συμμετοχής και πολιτισμού. Είναι η πέμπτη χρονιά που ο Δήμος Μαραθώνα και η Κοινωφελής Επιχείρηση (ΚΕΔΜΑ) διοργανώνουν, την μεγάλη μαζική εκδήλωση, υπό την αιγίδα της ΓΓΑ, του ΣΕΓΑΣ της ΕΟΣΛΜΑΥ, της AIMS και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, (ΠΣΑΤ) την Κυριακή 29 Απριλίου.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διατρέξουν σε πιστοποιημένη από την AIMS και τον ΣΕΓΑΣ διαδρομή, αγώνες Ημιμαραθωνίου, 10 χλμ., 5χλμ. και για τα παιδιά-μαθητές 1.500μ. Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού, όλες οι υποστηρικτικές λειτουργίες της Διοργάνωσης αλλά και οι άλλες εκδηλώσεις που θα μετατρέψουν τον αγώνα σε μια γιορτή, θα βρίσκονται στην Ιστορική Αφετηρία της Αυθεντικής Διαδρομής του Μαραθωνίου Δρόμου. 

Πρόθεση των έμπειρων διοργανωτών, να καθιερώσουν την ετήσια μεγάλη διοργάνωση με την συμμετοχή αθλητών, φιλάθλων δρομέων, μαθητών, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. 

Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Πρόεδρος της ΚΕΔΜΑ, Αναστασία-Ευαγγελίου Ρίζου, τονίζει: «Με τη φετινή διοργάνωση προσπαθήσαμε να θέσουμε τις βάσεις και να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις για μια άρτια διοργάνωση, διεθνών προδιαγραφών, αντάξια του ονόματος του τόπου διεξαγωγής του αγώνα, αλλά και των προσδοκιών όλων, όσων συμμετέχουν: Υψηλά ποιοτικά κριτήρια, άψογες τεχνικές προδιαγραφές, σεβασμός στους δρομείς, υψηλή παροχή υπηρεσιών από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, στενή συνεργασία, ομαδικό πνεύμα και υψηλή συναίσθηση ευθύνης από τους μετέχοντες στη διοργάνωση (Οργανωτική και Εκτελεστική Επιτροπή, Εθελοντές, Υπηρεσίες)».