Aιγαίο: Η Ελληνική σημαία συνεχίζει να κυματίζει - Τα ντοκουμέντα στη βραχονησίδα - ΦΩΤΟ

Η άγνωστη περιπέτεια δημοσιογράφου

Την ώρα που η Τουρκία επιμένει ότι κατέβασε την ελληνική σημαία από τις βραχονησίδες «Ανθρωποφάγοι», οι νέες εικόνες τη διαψεύδουν. Το samostimes.gr δημοσιεύει φωτογραφίες και βίντεο από την περιοχή, στο οποίο βλέπουμε την ελληνική σημαία να συνεχίζει να κυματίζει στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς.

Στο υλικό από τη Δευτέρα 17 Απριλίου, η σημαία παραμένει στη θέση της, ενώ την ίδια στιγμή σκάφη του Λιμενικού Σώματος περιπολούν στην περιοχή προκειμένου να ελέγξουν αν υπήρξε ή αν υπάρχει τουρκική δραστηριότητα.

dsc0083.jpg

ellhnikh1-768x511.jpg

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι «δεν επιβεβαιώνεται η υποστολή της ελληνικής σημαίας στους Ανθρωποφάγους, δεν υπάρχει καμία τέτοια δραστηριότητα», διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της Άγκυρας. «Υπάρχει διερεύνηση του περιστατικού. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες παραβιάσεων του εναέριου και του θαλάσσιου χώρου. Η στρατηγική της έντασης δεν ωφελεί ούτε την Τουρκία ούτε την Ελλάδα, οι Τούρκοι πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικοί. Δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η περιπέτεια δημοσιογράφου που προσπάθησε να πλησιάσει

Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Σβαρνιάς που έφτασε μια ανάσα από τη βραχονησίδα, υποστηρίζει ότι το μεσημέρι της Δευτέρας το ελληνικό Λιμενικό ουσιαστικά του απαγόρευσε να προσεγγίσει τις βραχονησίδες Ανθρωποφάγος και Μικρός Ανθρωποφάγος.

«Σε απόσταση 500 μέτρων από τις βραχονησίδες, μας αντιλήφθηκαν δύο σκάφη του λιμενικού, μας προσέγγισαν, μας ζήτησαν να κατεβάσουμε ταχύτητα για να συνεννοηθούμε, και μας ρώτησαν ποιοι είμαστε. Είπαμε ότι κατευθυνόμαστε στις βραχονησίδες για βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση, αλλά όχι για να κατέβουμε σε αυτές. Μας ζήτησαν ευγενικά να αποχωρήσουμε από την περιοχή και ότι αυτό δεν επιτρέπεται» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος.

Για τις σημαίες, ο κ. Σβαρνιάς ανέφερε ότι στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς διακρινόταν η σημαία στον ιστό της, ωστόσο στο Μικρό Ανθρωποφά δεν μπορούσε να διακρίνει τη σημαία γιατί βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά της βραχονησίδας.

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε επίσης