Οι εταιρείες του Τραμπ «έβγαλαν» πάνω από 15 εκατ. δολάρια ενώ αυτός είναι πρόεδρος

Οι εταιρείες του Τραμπ έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από πολιτικές ομάδες και ομοσπονδιακές υπηρεσίες από τη στιγμή που ο ίδιος βρέθηκε στο Λευκό Οίκο σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης Public Citizen που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Όπως συμπεραίνουν οι συντάκτες της έκθεσης ο Τραμπ, η καμπάνια του και πολιτικές επιτροπές των Ρεπουμπλικανών έχουν δώσει εκατομμύρια δολάρια σε εταιρείες του αμερικανού προέδρου κυρίως στα αεροπλάνα του, τα ξενοδοχεία του, τα γήπεδα γκολφ, τα εστιατόρια ακόμα και στα εμφιαλωμένα νερά που φέρουν την ονομασία του.

Η μερίδα του λέοντος (90%) αφορά χρήματα που δόθηκαν από την καμπάνια του Τραμπ. Περίπου 717.000 δολάρια προήλθαν από τη Ρεπουμπλικανική Εθνική Επιτροπή και περίπου 595.000 δολάρια από την επιτροπή Trump Victory.

Τα περισσότερα κέρδη (9,2 εκατομμύρια δολάρια) απέφερε η εταιρεία Tag Air που διαχειρίζεται τα αεροπλάνο του Τραμπ με τις χρυσές τουαλέτες και ζώνες ασφαλείας.

Άλλα 2,5 εκατ. δολάρια δόθηκαν στον πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη.

Ο ίδιος σε ανύποπτο χρόνο, το 2000, είχε δηλώσει ότι «είναι πολύ πιθανό να γίνω ο πρώτος υποψήφηιος πρόεδρος που θα βγάλω κέρδος από αυτό».

«Η τάση του Τραμπ να ταξιδεύει στα δικά του θέρετρα και να δειπνεί στα δικά του εστιατόρια έχει οδηγήσει σε αξιοσημείωτες δαπάνες χρημάτων των φορολογουμένων σε εταιρείες που ανήκουν στον ίδιο» καταλήγουν οι συντάκτες της έκθεσης οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το συνολικό ποσό μπορεί να ξεπερνά και τα 15 εκατ. δολάρια.