Δύο ελληνικές ταινίες μικρού μήκους στο Φεστιβάλ των Καννών

9-17 ΜΑΪΟΥ

Ανακοινώθηκε σήμερα το πλήρες πρόγραμμα της Εβδομάδας Κριτικής, του παράλληλου τμήματος του Φεστιβάλ των Καννών.

Το φετινό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 17 Μαΐου.

Σε αυτήν θα συμμετέχουν δύο ελληνικές μικρού μήκους ταινίες, το «Έκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς» της Ζακλίν Λέντζου και το «Third Kind» του Γιώργου Ζώη.
 
Το «Έκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς» της Ζακλίν Λέντζου με πρωταγωνιστές τους Σοφία Κόκκαλη και Νίκο Ζεγκίνογλου συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα των ταινιών μικρού μήκους και σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη ακολουθεί τη Σοφία και το όνειρό της το οποίο δεν λέει σε κανέναν: ενώ περπατά σε μια έρημο διαπιστώνει πως αρρωσταίνει. Υποκρίνεται πως δεν ενδιαφέρεται, δημιουργώντας το ερώτημα αν έχει χάσει ήδη την καρδιά της.
 
Εκτός διαγωνιστικού θα προβληθεί το νέο μικρού μήκους φιλμ του Γιώργου Ζώη, «Third Kind», στο οποίο σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, η Γη είναι πλέον ένα εγκαταλελειμμένο μέρος, καθώς η ανθρωπότητα έχει βρει καταφύγιο σε άλλους πλανήτες. Τρεις αρχαιολόγοι επιστρέφουν στον πλανήτη για να αναζητήσουν την πηγή ενός μυστηριώδους σήματος που έχουν λάβει. Στην ταινία που γυρίστηκε το προηγούμενο καλοκαίρι, μέσα στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού συμμετέχουν οι Αλέξανδρος Βαρδάξογλου, η Έφι Ραμπσίλμπερ και ο Νίκος Χανακούλας.
 

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ