Πάτρα: Απόφαση - "ανάσα" για δανειολήπτες- Μηδενική καταβολή για άνεργη!

στο Ειρηνοδικείο

Δύο αποφάσεις – ανάσα για δανειολήπτες της περιοχής μας εξέδωσε πρόσφατα το Ειρηνοδικείο Πατρών.

Η μία αφορά μία άνεργη, η οποία προσέφυγε στο Νόμο Κατσέλη και δικαιώθηκε καθώς μέχρις ότου εκδικαστεί κανονικά η αίτησή της δεν υποχρεούται να καταβάλει ούτε ένα ευρώ στην εφορία αλλά και στις τράπεζες.

Η δεύτερη αφορά σε ιδιωτική υπάλληλο με δυσβάστακτες δανειακές υποχρεώσεις και με ακίνητη περιουσία, για την οποία εκδόθηκαν πολύ ευνοϊκοί όροι.

Τις δύο υποθέσεις χειρίστηκε ο Πατρινός δικηγόρος Βασίλειος Ν. Παπαδόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς από την «Γνώμη» μας είπε πως πρόκειται για δύο πολύ σημαντικές αποφάσεις που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Πατρών.

«ΠΑΓΩΜΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

Ειδικότερα, όπως μας εξήγησε, «η προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο μετά την προσφυγή άνεργης δανειολήπτριας, η οποία είχε οφειλές ύψους 3.584 ευρώ στη Δ.Ο.Υ., 470 ευρώ από τραπεζική κάρτα και 21.210 ευρώ από δάνειο σε τράπεζα, αναφέρει πως μέχρι την κύρια εκδίκαση της υπόθεσης οι καταβολές της θα είναι μηδενικές. Το Ειρηνοδικείο λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι δεν είχε ακίνητη περιουσία, πέραν ένα εδάφιο που μισθώνει έναντι 150 ευρώ, «πάγωσε» το σύνολο των οφειλών για την αποπλήρωση των υποχρεώσεών της. Η μηδενική καταβολή θα ισχύει μέχρι τις 19-10-2018 οπότε και θα γίνει η κύρια εκδίκαση της αίτησης στο Ειρηνοδικείο».

200 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΧΡΕΗ 340.000 ΕΥΡΩ!

Σε ό,τι αφορά στη δεύτερη περίπτωση, της δανειολήπτριας από την Αχαΐα που είχε δανειακές υποχρεώσεις ύψους 341.598,30 το Ειρηνοδικείο Πατρών όρισε πως θα πρέπει να καταβάλει 200 ευρώ (άτοκα) το μήνα συνολικά μέχρις ότου εκδικαστεί η οριστική απόφαση, που έχει οριστεί για τις 19-10-2018.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, η δανειολήπτρια σήμερα εργάζεται ως υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ με μηνιαίο εισόδημα ύψους 500 ευρώ και παρά το γεγονός ότι έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία, απέδειξε στο δικαστήριο πως αδυνατεί να καταβάλει τις δόσεις, που της είχαν αποτελέσει «θηλιά».

Β. Παπαδόπουλος: «Δικαίωση για τους οφειλέτες»

«Το Δικαστήριο Πατρών με τις δύο αυτές σημαντικές αποφάσεις δίνει μεγάλη «ανάσα» στους οφειλέτες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, απέναντι στις τράπεζες αλλά και στο κράτος. Η προσφυγή των δύο δανειοληπτών στο Νόμο Κατσέλη τους δικαίωσε», καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ