Νέα συνάντηση Αναστασιάδη -Ακιντζί - Επανέναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό

μετά το ναυάγιο στην Ελβετία

Δείπνο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, θα έχουν σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Το δείπνο θα πραγματοποιηθεί στο σπίτι της Ειδικής Αντιπροσώπου και Αναπληρώτριας Ειδικής Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, στη νεκρή ζώνη και δεν είναι ακόμη σίγουρο αν θα λήξει με κοινό ανακοινωθέν μεταδίδει το sigmalive.com.

Σύμφωνα με την κυριακάτικη Σημερινή η σημαντικότερη εξέλιξη που θα πρέπει να αναμένουμε απόψε είναι ο διορισμός προσωρινού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα. Αυτό γίνεται σε μια προσπάθεια διερεύνησης των προοπτικών επανεκκίνησης της διαπραγματευτικής διαδικασίας και δημιουργίας των προϋποθέσεων για επανέναρξη ουσιωδών συνομιλιών για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της εφημερίδας το «χρίσμα» θα αναλάβει πεπειραμένη Αμερικανίδα διπλωμάτης, του Τμήματος Διαχείρισης Κρίσεων των Ηνωμένων Εθνών, με θητεία και στην αμερικανική Διοίκηση, ο διορισμός της οποίας έχει και την επίνευση της Λευκωσίας.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ο κ.Αναστασιάδης και ο κ. Ακιντζί συναντώνται μετά το ναυάγιο των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.

Διαβάστε επίσης