Μαίνεται η φωτιά στην Ηλεία - Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Μάχη να προστατευθούν κατοικημένες περιοχές
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Αντιμέτωπες με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην Ηλεία, είναι οι Πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στη Φρίξα του Δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, μετέχουν και πυροσβεστικές δυνάμεις από την Πάτρα. Συγκεκριμένα άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ και οχήματα από το σταθμό της ΒΙΠΕ

Αυτή την ώρα στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ το πυροσβεστικό έργο συνδράμουν οχήματα του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, καθώς και ιδιωτικό βυτιοφόρο. Στόχος είναι το πύρινο μέτωπο να μην πλησιάσει σε κατοικημένες περιοχές.

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες που δημοσιεύονται και αφορούν στον κίνδυνο επέκτασης της φωτιάς στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς σύμφωνα με πηγές του tempo24.gr, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής επισήμως, ωστόσο έχουν ληφθεί μέτρα προφύλαξης.

Μιλώντας στο iefimerida.gr ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, επιβεβαίωσε ότι η πυρκαγιά είναι μεγάλη. «Ο καιρός είναι δύσκολος, η φωτιά αλλάζει διαρκώς μέτωπα. Πρέπει να προστατευτούν τρεις οικισμοί. Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν σπίτια, αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει στη συνέχεια». Ο κ. Μπαλιούκος τόνισε επίσης ότι έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα στην περιοχή της αρχαίας Ολυμπίας.   


 

Διαβάστε επίσης