Η Ελληνίδα καλλονή που έριξε χυλόπιτα στον Μάρλον Μπράντο

ΡΙΚΑ ΔΙΑΛΥΝΑ

Με κρητικό τσαγανό, ομορφιά, καλλίγραμμο κορμί, έντονο σεξαπίλ και ταλέντο η Ρίκα Διαλυνά είναι αναμφισβήτητα μία από τις ωραιότερες γυναίκες που έχουν περάσει από τον ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο.

Η Ελληνίδα καλλονή φωτογραφήθηκε για περιοδικά, έκλεβε τα φλας σε κάθε της εμφάνιση, αγαπήθηκε και έκανε πολλούς άντρες ακόμα και μεγάλους γόηδες σαν τον Μάρλον Μπράντο να υποκλίνονται στα ατελείωτα πόδια της και στην απαράμιλλη ελληνική ομορφιά της.

Η Ρίκα Διαλυνά ανέβηκε από την Κρήτη στην Αθήνα για να σπουδάσει ζωγραφική και θέατρο.

Οι πίνακές της εντυπωσιάζουν τον Μενέλαο Λουντέμη, ο οποίος της ζητά να φιλοτεχνήσει το εξώφυλλο του νέου του βιβλίου. Η Διαλυνά συμφωνεί. Ούτε που μπορούσε να φανταστεί τις μελλοντικές συνέπειες…

Η ανείπωτη ομορφιά της θα τη φέρει σύντομα στα καλλιστεία του 1954, όπου θα κερδίσει τον τίτλο της Σταρ Ελλάς. Ένας οικογενειακός φίλος της ήταν η αιτία για την συμμετοχή της στο διαγωνισμό.

Έστειλε μια φωτογραφία της στην «Απογευματινή» και με το που την είδαν την ήθελαν διακαώς στις υποψήφιες των καλλιστείων. Όταν βγήκε φορώντας ένα βραδινό φόρεμα, μακιγιαρισμένη και χτενισμένη, ακόμα και η μητέρα της «τρόμαξε» να την αναγνωρίσει: «Πριν βγω για την εμφάνιση με τα μαγιό, έβαλα το κεφάλι μου κάτω από τη βρύση και αφαίρεσα λίγο μακιγιάζ. "Είσαι όμορφη, είσαι όμορφη", επαναλάμβανα στον εαυτό μου. Βγήκα και έγινε χαμός. Εκείνη την ημέρα κατάλαβα πόσο σημαντική είναι η αυτοπεποίθηση» έχει πει σε συνέντευξή της.

Η Ελληνίδα καλλονή πρέπει να ταξιδέψει την ίδια χρονιά στην Αμερική για τον διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Υφήλιος». Οι αμερικανικές αρχές δεν μπορούν όμως να ξεχάσουν το εξώφυλλο του αριστερού Λουντέμη και της αρνούνται την είσοδο στη χώρα! Το «δράμα» της καλλονής από την Ελλάδα κάνει τον γύρο του κόσμου.

«Φοβάται η Αμερική ένα κοριτσάκι;», αναρωτιέται ο διεθνής Τύπος και κάπως έτσι η Ρίκα Διαλυνά παίρνει το πράσινο φως για τον διαγωνισμό. Στα «Μις Υφήλιος» καταφέρνει να μπει στην τελική δεκάδα και να μαγέψει το αμερικανικό κοινό με την ελληνική ομορφιά της. Ούτε ο Μάρλον Μπράντο δεν μπορεί να αντισταθεί στην πανέμορφη Ρίκα Διαλυνά ο οποίος τη βλέπει στο στούντιο της Paramount πλάι στις άλλες φιναλίστ, μαγεύεται και χάνει τα λόγια του.

«Μόλις τον είδαν όλα τα κορίτσια έτρεξαν. Εγώ ήμουν ντροπαλή και έμεινα πίσω. Κάποια στιγμή τον είδα να τις παραμερίζει και να έρχεται προς το μέρος μου» αφηγείται η ίδια για αυτή τη συνάντηση. «"Εσύ γιατί δεν πλησιάζεις; Θέλεις να βγούμε το βράδυ;", μου είπε. Του απάντησα ότι δεν έβγαινα τα βράδια. "Δεν θα είμαστε μόνοι. Θα είναι και η Βίβιαν Λι και ο Λόρενς Ολίβιε", μου είπε. Ούτε που ήξερα τότε ποιοι ήταν και είπα "δεν μπορώ γιατί δεν με αφήνει η μαμά μου"».

Την άλλη μέρα οι εφημερίδες έγραφαν για τη «χυλόπιτα» της Ελληνίδας καλλονής στον μεγάλο γόη του κινηματογράφου Μάρλον Μπράντο. «Ο Μάρλον Μπράντο εισέπραξε παγερή αδιαφορία από τη Μις Ελλάς Ρίκα Διαλυνά. Ούτε καν τον αναγνώρισε. Μήπως δεν έχει καταλάβει τι έχασε» αναρωτιόνταν μέσα από τα πρωτοσέλιδα οι ρεπόρτερ της εποχής. Εκείνη, όπως εξηγεί μέχρι σήμερα όταν τη ρωτούν για το περιστατικό, δεν το έχει μετανιώσει. «Ήταν θέμα σεβασμού και εμπιστοσύνης προς την οικογένεια μου» απαντάει κάθε φορά.

Παρά την ψυχρολουσία που πήρε ο γόης του Χόλιγουντ, η Αμερική δείχνει μαγεμένη μαζί της. Θα παίξει στο Χόλιγουντ και στο διεθνές σινεμά και στην Ελλάδα θα έρθει ως μέλος καστ ξένων ταινιών. Οι Έλληνες παραγωγοί τρίβουν τα μάτια τους και είναι αποφασισμένοι να την κρατήσουν στην πατρίδα της. Η Ρίκα Διαλυνά, παίζει δίπλα στον Κωνσταντάρα, τον Βουτσά και τον Φωτόπουλο.

«Στην Ελλάδα ποτέ δεν πήρα κανένα ρόλο που να έχει σχέση με εμένα εσωτερικά. Μου έδιναν ρόλους βλέποντάς με εξωτερικά. Και επειδή την εποχή εκείνη δεν υπήρχαν τα ρούχα να σου φτιάχνουν και εγώ είχα πάντα μανία με τα ρούχα μου. Δηλαδή δεν έπαιζα εγώ, έπαιζαν τα ρούχα μου. Όταν ήθελαν κάποια να παίξει την εφοπλίστρια σου έλεγαν ‘ποια θα τα κάνει; Η Διαλυνά έχει τα ρούχα’. Πολύ λίγοι άνθρωποι ξέρουν ποια είμαι μέσα μου» έχει πει η ίδια σε συνέντευξή της.

Την ίδια ώρα, το ατελείωτο της κορμί απαθανατίζεται σε περιοδικά μόδας και πιο προκλητικές φωτογραφίσεις. Η Ρίκα Διαλυνά είναι ένα διεθνές sex symbol. Η ίδια εξάλλου δεν είχε ποτέ πρόβλημα να φανερώσει την έντονη θηλυκή της πλευρά και να φωτογραφίζεται με καυτά σορτς και αποκαλυπτικά μαγιό, σε εποχές μάλιστα που κάτι τέτοιο δεν ήταν σύνηθες, κλέβοντας πάντα τις εντυπώσεις.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης