Τερμάτισε στον Μαραθώνιο Κρήτης παίζοντας μαντινάδα για τον Γιώργο Μπαλταδώρο - ΒΙΝΤΕΟ

με τη λύρα αφιερώνοντας το τραγούδι του στον αδικοχαμένο πιλότο

Μεγάλη είναι η συμμετοχή των αθλητών που συμμετέχουν στους αγώνες του Μαραθωνίου Κρήτης που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά στα Χανιά. Στη διοργάνωση έχουν συμμετάσχει αθλητές από όλες τις γωνιές της Ελλάδας αλλά ακόμα και από το εξωτερικό.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Όλοι ήταν εκεί σε μια μεγάλη αθλητική γιορτή, μεγάλοι, μικροί, άνδρες, γυναίκες, γονείς που έτρεξαν έχοντας στα καροτσάκια τα παιδιά τους αλλά και δρομείς που αγωνίστηκαν με αναπηρικό αμαξίδιο.

Η εκκίνηση του Μαραθώνιου αγώνα των 42.195 μέτρων ξεκίνησε στις 8.00 το πρωί. Φέτος πρώτος το νήμα του Μαραθωνίου Κρήτης έκοψε ο Νεοζηλανδός Paul Martelletti με χρόνο 2 ώρες, 42 λεπτά και 02 δευτερόλεπτα σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ (και μάλιστα με 4 ώρες ύπνο!) και δεύτερος τερμάτισε ο περσινός νικητής, Μανώλης Σηφάκης. Πρώτη γυναίκα έκοψε το νήμα του 3ου Μαραθωνίου Κρήτης η Δήμητρα Βογιατζή με χρόνο 3 ώρες, 26 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα.

Στις 9.00 ξεκίνησε ο αγώνας 10 χλμ. στη μνήμη του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη. Πρώτος έκοψε το νήμα των 10 χλμ. στους άντρες ο Καλλίας Χρήστος με χρόνο 31 λεπτά και 08 δευτερόλεπτα & στις γυναίκες η Πετρουλάκη Ελευθερία με χρόνο 38 λεπτά και 06 δευτερόλεπτα.

Στον αγώνα 5 χλμ. πρώτος άντρας και πρώτη γυναίκα που έκοψαν το νήμα ήταν οι Τάσσης Γιώργος με χρόνο 15:11 και Σταγογιάννη Μαρία με χρόνο 20:16.

Συγκινητική στιγμή ήταν όταν o δρομέας Μανώλης Παπαδάκης, τερμάτισε κρατώντας λύρα. Μόλις τερμάτισε έπαιξε μια μαντινάδα την οποία αφιέρωσε στη μνήμη του αδικοχαμένου σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου.

Διαβάστε επίσης