Στο Ντουμπάι οι πινακίδες κυκλοφορίας θα γίνουν έξυπνες οθόνες!

Οι πινακίδες κυκλοφορίας μέχρι στιγμής παραμένουν οι ίδιες. Μπορεί ανάλογα με τη χώρα να αλλάζουν το σχήμα και το χρώμα, αλλά η πληροφορία παραμένει λίγο πολύ η ίδια.

Στο Ντουμπάι, όμως, μια σημαντική καινοτομία θα δοκιμαστεί σύντομα από το υπουργείο Μεταφορών της χώρας που θέλει να εισάγει την ψηφιακή πινακίδα κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, θα είναι ένα είδος οθόνης που θα εμφανίζει τον αριθμό κυκλοφορίας και θα συνδέεται με τις δημόσιες υπηρεσίες μέσω GPS. Γιατί; Απλώς για να κοινοποιήσει ένα μήνυμα προειδοποίησης σε περίπτωση ατυχήματος, και για να για να ζητήσει από τις υπηρεσίες αρωγής να κάνουν πιο γρήγορα.

Αλλά η χρήση αυτής της πινακίδας νέου τύπου δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό. Το Ντουμπάι δηλώνει ότι θα μπορεί επίσης να παρακολουθεί εάν το αυτοκίνητο έχει καταβάλει το τέλος κυκλοφορίας και εν έχει ισχύον πιστοποιητικό από το KTEO. Ο ιδιοκτήτης θα μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει την πινακίδα για να πληρώσει πρόστιμα ή διόδια.

Ακόμα καλύτερα δε, αυτή η έξυπνη πινακίδα θα είναι σε θέση να ανιχνεύσει εάν το όχημα έχει κλαπεί και να αναγράφει «κλεμμένο», αν όντως συμβαίνει έτσι. Κάποιοι επισημαίνουν ότι με τη νέα πινακίδα τίθεται το ερώτημα της ασφάλειας, δεδομένου ότι είναι δυνατό να αλλάζει κάποιος την οθόνη από μακριά, παραπλανώντας τις αρχές. Και ότι επίσης μπορεί να αποτελέσει πεδίο δόξης λαμπρό για τους χάκερ.