Αχαΐα: Άδειασαν 40 τόνους σκουπίδια του Αιγίου στο Φλόκα - Αντιδράσεις κατοίκων και απειλές για αποκλεισμό του ΧΥΤΑ - Έκτακτο ΔΣ αύριο στη δυτική Αχαΐα

του δήμου δυτικής αχαιας
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ξεκίνησε τελικά από σήμερα η αποκομιδή των απορριμμάτων από το Αίγιο και θα επεκταθεί σε Συμπολιτεία και Ερινεό, μετά την εισαγγελική παραγγελία για διοχέτευση σε 5 ΧΥΤΑ της Δυτικής Ελλλάδας. 'Ηδη, 40 τόνοι έφτασαν το πρωί, στον ΧΥΤΑ Φλόκα, με λιγοστούς κατοίκους να διαμρτύρονται, χωρίς ωστόσο να παρεμποδιστεί η διέλευση των οχημάτων από την Αιγιάλεια.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΤΚ Π. Διαμαντόπουλος, σημειώνοντας τις αντιδράσεις φορέων και κατοίκων της περιοχής. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται αύριο οι κάτοικοι να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Φλόκα. Που σημαίνει πλέον ότι ο νομός Αχαΐας μπαίνει σε "εμπόλεμη" ζώνη με δύο "αποκλεισμούς" στους ΧΥΤΑ Αιγείρας και Φλόκα, ενώ ο φόβος για το αυτόφωρο να προβληματίζει τη δημοτική αρχή της δυτικής Αχαΐας, κατόπιν της εισαγγελικής εντολής. 

Στο μεταξύ αύριο, έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο γραφείο του Πάνου Σκουρλέτη στη 1 το μεσημέρι με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Αχαΐας μεταξύ άλλων και του προέδρου του ΦΟΔΣΑ Σπύρου Τραχάνη, ενώ ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρ. Νικολάου βρίσκετα ήδη σε επαφές στην Αθήνα. Επίσης, το βράδυ της ίδιας ημέρας στις 8, θα πραγματοποιηθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στο πρώην δημαχείο της Ωλενίας, στα Λουσικά με μοναδικό θέμα τα σκουπίδια της Αιγιάλειας. 

 

Β. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον ΧΥΤΑ Φλόκα μέρος των απορριμμάτων της Αιγιάλειας με εντολή Εισαγγελέα - Τί λέει η δυτική Αχαΐα - Αύριο στο γραφείο του Σκουρλέτη ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

 

Διαβάστε επίσης