Πάτρα: Εικόνα εξαθλίωσης στη Μαρίνα, "πνιγμένη" στα χόρτα η παραλιακή - Σκηνές από... Κολοκοτρωνίτσι, ενώ φιλοξενούμε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας- ΦΩΤΟ

Μπορεί ο Δήμος της Πάτρας να επιδεικνύει ευαισθησία και να επενδύει χρήματα σε θέματα κοινωνικών γευμάτων και λαϊκών γλεντιών τύπου Βελισσάρη, αλλά δεν φαίνεται να τα πηγαίνει και τόσο καλά με θέματα που άπτονται της ανάπτυξης, εν προκειμένω της τουριστικής  ή έστω της αισθητικής χώρων που βρίσκονται μακριά απο τη νότια πλευρά της πόλης, όπου επιδεικνύεται κατά κανόνα ενδιαφέρον και ζέση. Λίγο πριν αρχίσει η τουστική σεζόν και ενώ η πόλη φιλοξενεί to πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας Laser 4.7 και εκατοντάδες αθλητές και συνοδούς τους, η μαρίνα των σκαφών της πόλης, παρουσιάζει το τραγικό θέαμα που βλέπετε στις φωτογραφίες. 

Στην είσοδο της εξέδρας, φιγουράρει μια ταμπέλα "Προσοχή Κίνδυνος- επικίνδυνη πλωτή αποβάθρα" και απαγορεύεται η είσοδος". Η κατάσταση δεν είναι τωρινή, κρατάει μήνες και είναι ενδεικτική τη αδιαφορίας του δήμου για θέματα που ξεφεύγουν των ορίων των νοτίων συνοικιών και αφορούν την εικόνα της πόλης στους επισκέπτες της και περιοχές που ίσως θεωρούνται ολίγον...ελιτίστικες για να πάρουν προτεραιότητα.

Απολαύστε το θέαμα που βλέπουν οι ευρωπαίοι αθλητές από την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και απλά προβληματιστείτε για θέματα τουρισμού σκαφών και χώρων υποδοχής επισκεπτών λίγα μέτρα πιο πέρα. Και μετά, φανταστείτε τις αναμνηστικές φωτογραφίες που θα πάρουν μαζί τους στις χώρες τους.

Γ. Κοντογεωργοπούλου