Ανάσταση στις εκκλησιές της δυτικής Αχαΐας – "Έκαψαν" τον Ιούδα, πέταξαν πολύχρωμα αερόστατα! ΦΩΤΟ

ΕΘΙΜΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ

Το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης «ήχησε» στις εκκλησίες της δυτικής Αχαΐας. Το μήνυμα της Ανάστασης του θεανθρώπου, μήνυμα νίκης, χαράς,  αισιοδοξίας, μεταφέρθηκε από τη μια άκρη του νομού έως την άλλη. Χιλιάδες πιστοί συνέρρευσαν στους ναούς και τα ξωκλήσια, τηρώντας τα έθιμα της παράδοσης.

Στον Τίμιο Σταυρό για την Ανάσταση, από αριστερά, Χρ. Νικολάου, Ε. Τησαρχόντος, Ξ. Μπαχράς. Τ. Σταυρογιαννόπουλος. 

Η Ανάσταση του Χριστού είναι το αδιαμφισβήτητα κορυφαίο γεγονός της Χριστιανοσύνης καθώς πέρα από τον συμβολισμό της αγάπης και της αναγέννησης της ελπίδας για κάθε ανθρώπινο ον, αποτελεί το ορόσημο για τη μετάβαση από την ανθρώπινη υπόσταση στη θέωση. Με την Ανάστασή Του ο Ιησούς μεταλαμπαδεύει την ελπίδα του αναπτερωμένου ηθικού, της ψυχικής ανάτασης και της αταλάντευτης αγάπης. Είναι η στιγμή της τελείωσης της διδασκαλίας Του και του μηνύματός Του.

Η Ανάσταστη στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στο κέντρο της Κάτω Αχαΐας.

Στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στα Σαγέικα

Με πολύχρωμα αερόστατα γιόρτασαν την Ανάσταση του Χριστού ο σύλλογος Γομοστού στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη! Ένα εντυπωσιακό θέαμα, που επαναλήφθηκε και φέτος!

Στον Κάτω Αλισσό, έκαψαν τον Ιούδα! Το έθιμο κράτα από την ίδρυση του Κάτω Αλισσου για περισσότερα από 100 χρόνια και φαίνεται πως δεν πρόκειται να ξεχαστεί!

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ