Τραμπ: Θα μπορούσαμε να έχουμε καλές σχέσεις με τον Πούτιν

Θετικός στο ενδεχόμενο καλών σχέσεων με τον Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς βέβαια να θεωρεί ότι το συγκεκριμένο σενάριο είναι σίγουρο ότι θα συμβεί. 

«Θεωρώ ότι θα μπορούσα να έχω μια πολύ καλή σχέση με τη Ρωσία και με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν και εάν αυτό συνέβαινε, θα ήταν κάτι το απίθανο. Αλλά υπάρχει επίσης μια μεγάλη πιθανότητα αυτό να μην συμβεί. Ποιος ξέρει;» ανέφερε ο Τραμπ, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Λευκό Οίκο με ηγέτες κρατών της Βαλτικής. 

«Θέλω να φύγουμε από τη Συρία» 

Επίσης, ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι σκέφτεται «πολύ σοβαρά» να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία. Όπως είπε, θα πάρει σύντομα απόφαση για μείωση της στήριξης των ΗΠΑ στην περιοχή. 

«Η πρωταρχική αποστολή μας ήταν να ξεφορτωθούμε το Ισλαμικό Κράτος. Έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει αυτό το έργο και θα λάβουμε πολύ σύντομα μια απόφαση, σε συντονισμό με άλλους, για το τι θα κάνουμε» ανέφερε, προσθέτοντας: «θέλω να φύγουμε (από τη Συρία). Θέλω να φέρω τους στρατιώτες μας στην πατρίδα». 

Πάντως, οι δηλώσεις του έρχονται σε ανακολουθία με αυτές του Μπρετ ΜακΓκερκ, ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ στο διεθνή συνασπισμό που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος. «Βρισκόμαστε στη Συρία για να πολεμήσουμε το ΙΚ. Αυτή είναι η αποστολή μας και δεν έχει τελειώσει ακόμη και θα την ολοκληρώσουμε», δήλωσε.

protothema.gr

Διαβάστε επίσης