Θεοδωράκης: Τέσσερις προτάσεις για να «ελευθερωθεί» η Αθήνα από την εγκληματικότητα

Στη διατύπωση τεσσάρων προτάσεων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Αθήνα προχώρησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Facebook για την αύξηση της εγκληματικότητας αναφέρει: 

«Σε ένα μικρό δρομάκι που συνδέει την Μαυρομματαίων με την Πατησίων μένει η φίλη μου η Ελευθερία. Μόνη, ευτυχισμένη και ανεξάρτητη, αλλά εδώ και πολλούς μήνες φυλακισμένη.

Αν είναι να βγει το βράδυ από το σπίτι της πρέπει να οργανώσει ολόκληρο σχέδιο. Να έρθουν κάποιοι τολμηροί φίλοι της μέχρι την έξοδο της πολυκατοικίας της, να της τηλεφωνήσουν να κατέβει και να την συνοδεύσουν μέχρι την στάση του τρόλεϊ ή του ηλεκτρικού στην πλατεία Βικτωρίας. Γιατί η Ελευθερία είναι των ΜΜΜ (ήταν του ποδηλάτου, μέχρι που το πάρκαρε στο μπαλκόνι της, πως να ποδηλατίσεις στα μέρη της μετά την δύση του ηλίου;).

Και αν η έξοδος είναι το μισό πρόβλημα, η επιστροφή είναι, το άλυτο, άλλο μισό. Που να βρει άνθρωπο να την συνοδεύσει μέχρι το σπίτι της στη μια ή στις δύο την νύχτα; Εκτός αν μου πείτε ότι δεν έχει λόγο ένα νέο κορίτσι να ξεπορτίζει το βράδυ από το σπίτι της.

Αλλά τι σας λέω τώρα;

Σας περιγράφω μια από τις εκατοντάδες χιλιάδες ιστορίες αποκλεισμού, εξαιτίας της εκτίναξης της εγκληματικότητας. Στον Άγιο Παντελεήμονα, στα Σεπόλια, στα Εξάρχεια, στο Μενίδι, στο Κορωπί, στον Άλιμο, στο Φάληρο, στη Νίκαια, στον Ασπρόπυργο… ακόμη και στην Ακρόπολη - με δεκάδες κλοπές και διαρρήξεις κάθε μέρα!

Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν;

- 24ωρες πεζές περιπολίες - και όχι απλώς μηχανοκίνητες - στις γειτονιές της μεγάλης εγκληματικότητας
- Αποδέσμευση αστυνομικών από την προστασία δημοσίων προσώπων και, ιδιαίτερα, αυτών που έχουν την δυνατότητα να έχουν ιδιωτική φύλαξη
- Ριζική αναθεώρηση του νόμου Παρασκευόπουλου που βγάζει από την φυλακή αδιακρίτως κατά συρροή εγκληματίες και φτωχοδιάβολους με τα ίδια κριτήρια
- Νέα νομοθεσία για τα ναρκωτικά που θα πολεμήσει το εμπόριο αλλά θα δώσει εναλλακτικές λύσεις στους εξαρτημένους για να μην αργοσβήνουν στους δρόμους.

Χρήσιμο βεβαίως θα ήταν όσοι ασχολούνται με την ασφάλεια του πολίτη να ζήσουν δύο μέρες, έστω, υπό πραγματικές συνθήκες. Να μην αποφασίζουν μόνο μέσα από τα πολλαπλώς φρουρούμενα γραφεία τους. Η Ελευθερία διαθέτει το διαμέρισμα της. Για βιωματικά σεμινάρια Εγκληματικότητας με θέα στην Μαυρομματαίων και την Πατησίων».

Διαβάστε επίσης