Πάτρα: Βίαζε επί σειρά ετών τα παιδιά και τη θετή του κόρη - Στα δικαστήρια σήμερα η υπόθεση

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ 55ΧΡΟΝΟΣ

Σήμερα θα συνεχιστεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας, η εκδίκαση της υπόθεσης βιασμού της θετής του κόρης και των ανήλικων παιδιών 55χρονου.

Πρωτόδικα το 2015 είχε καταδικαστεί σε 67χρόνια κάθειρξης από το Κακουργιοδικείο Πύργου για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό, την αποπλάνηση παιδιών και  την κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια.

Ο άνδρας συνελήφθη σε νησί του Ιονίου ύστερα από μήνυση που υπέβαλε το 2010 η 18χρονη θετή του κόρη και η μητέρα της για συστηματικό βιασμό από την ηλικία των 12 ετών.

Το κορίτσι επανέλαβε στο δικαστήριο της Πάτρας πως όλα αυτά τα χρόνια υπέμενε τον συστηματικό βιασμό της από τον πατριό της, ο οποίος την απειλούσε και την έκανε να νιώθει ενοχές για ό,τι γινόταν. Αποκάλυψε ότι στα 18  της αντελήφθη ότι ο πατριός της ασελγούσε και στη μικρότερη αδελφή της, αλλά και στο ανήλικο παιδί του από τις ηλικίες των 11 και 13 ετών. Τότε μίλησε στη μητέρα της η οποία είχε χωρίσει από τον κατηγορούμενο και ακολούθησαν οι αποκαλύψεις στις αρχές.

Το ενδιαφέρον στη δίκη εστιάζεται και στην εκπροσώπηση της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης από τους Ιωάννα Κούρτοβικ και Δημήτρη Τσοβόλα αντίστοιχα.