Ηρακλής Ρούπας: Εμπρακτη αγάπη για τα ζώα

Η αγάπη για τα ζώα φαίνεται με πράξεις. Αυτό υποστηρίζει και αυτό κάνει και ο αχαιός πολιτικός Ηρακλής Ρούπας.Μάλιστα στην σελίδα του στο facebook  , σημειώνει: Κατοικίδια ζώα. Αδέσποτοι…πολίτες
Χρειάσθηκε ένα «απίθανο» νομοσχέδιο για τα αδέσποτα ζώα ή κατά μία άλλη προσέγγιση για τα κατοικίδια, για να αντιληφθούμε για άλλη μία φορά πως κάποιοι τυχαίοι που θα ήθελαν να ονομάζονται «οικολόγοι» ή «προοδευτικοί», κατάφεραν να νομοθετήσουν με στόχο ταμειακό. Ακόμα και για τα μόνα πλάσματα που δίνουν χαρά, ανακούφιση, συντροφικότητα σε κάθε ηλικία κάθε κοινωνικής τάξης. 
Όσοι έχουν την διάθεση να έχουν κατοικίδιο είναι ίσως η μόνη κοινωνική ομάδα που έχει συνολικά κοινά χαρακτηριστικά και καμία βασική διαφοροποίηση. Αγάπη για τα ζώα. Το να έχεις κατοικίδιο και να γνωρίζεις να το προσέχεις αποτελεί στάση ζωής για όσους γνωρίζουν. Δεν είναι κάτι trendy και «μοδάτο» για να μας τοποθετήσει στο κάδρο μίας φωτογραφίας ή να μας δώσει μία σχετική προβολή στις φιλοζωικές οργανώσεις ή τους φιλόζωους. Το μόνο ίσως που δημιουργεί διαφοροποιήσεις είναι κάποια δευτερεύοντα θέματα, όπως το είδος της τροφής, τα παιγνίδια των κατοικίδιων και άλλα που εξαρτώνται σίγουρα από το «πορτοφόλι». Ειδικά την σημερινή περίοδο της κρίσης.