Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση-συζήτηση στην Κοινο_Τοπία με θέμα Χυμοί φρούτων και λαχανικών για μια καλύτερη Υγεία με το Νίκο Φαφέσα

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της για την προαγωγή της υγείας και της ποιότητας της ζωής διοργάνωσε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: Χυμοί φρούτων και λαχανικών για μια καλύτερη Υγεία. Η παρουσίαση ‘‘τροφή για συζήτηση’’ έγινε στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας, την Παρασκευή 30 Μαρτίου με το Νίκο Φαφέσα ο οποίος εκπροσωπεί την http://www.vforvegan.gr και έχει κάνει στάση ζωής -μετά από προσωπικό του βίωμα- τη μεταλαμπάδευση της εμπειρίας του.

Η παρουσίαση-συζήτηση συμπερασματικά μας κατέδειξε: Πόσο καταλυτικός είναι ο ρόλος της διατροφής στην καλή μας υγεία. Πόσο εύκολα μπορούμε να αλλάξουμε κάποιες κακές συνήθειες. Πως η αύξηση της κατανάλωσης φυσικών χυμών είναι μια εφικτή αλλαγή με άριστα αποτελέσματα αρκεί να έχουμε τη βούληση και κάποια εργαλεία που θα μας διευκολύνουν. Το πόσο πιο αποτελεσματική και πρακτική για τον οργανισμό μας είναι η αποχύμωση αντί της λήψης της τροφής αυτούσιας. Το πόσο θετικά επιδρούν στο σώμα μας το νερό, τα ένζυμα, η χλωροφύλλη και τα μεταλλικά άλατα που εμπεριέχονται στους χυμούς. Τέλος καταδείχθηκε πως οι χυμοί λειτουργούν ως πρόληψη για τη σωματική και πνευματική μας ευεξία όταν τους εντάσσουμε στην καθημερινή μας διατροφή.

Περνώντας στο δεύτερο μέρος έγινε πρώτα παρουσίαση παρασκευής χυμού από καρότο και σέλερι, στη συνέχεια παρασκευάστηκε φυτικό γάλα από αμύγδαλα, ακολούθησε παρασκευή ξυνολάχανου (φυσική τροφή γεμάτης με προβιοτικά), συνεχίσαμε με παρουσίαση βλασταριών Άλφα άλφα και μπρόκολου, φτιάξαμε γρήγορο smoothies με πορτοκάλι και σπανάκι και πορτοκάλι με φύλλα βρώσιμης κάνναβης και τέλος παρασκευή φυσικού παγωτού από μπανάνα και με προσθήκη σοκολάτας για όσους αρέσκονται σε ‘‘γλυκές αμαρτίες’’.

Όλα τα παραπάνω οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να τα δοκιμάσουν, να μάθουν για τις ευεργετικές ιδιότητες του κάθε χυμού, να εκφράσουν την άποψή τους για το αν τους είναι ευχάριστα στη γεύση, να ρωτήσουν για άλλους συνδυασμούς και να μάθουν πως με απλούς τρόπους μπορεί κάποιος να έχει υγεία και ευεξία.

Μετά τις παρασκευές των χυμών παρουσιάστηκε το πως καθαρίζουμε τον αποχυμωτή, είδαμε μερικά είδη αποχυμωτών της αμερικάνικης εταιρείας συσκευών για υγιεινό τρόπο ζωής Tribest όπως τον Green Star, τον Slowstar και τον αφυγραντήρα Sedona οι οποίοι αντιπροσωπεύονται από την Vforvegan.

Η εταιρεία Vforvegan έχει ως μέλημά της να κάνει προσιτό και εύκολο τον υγιεινό τρόπο ζωής και το επιτυγχάνει όχι μόνο με τις εξαιρετικές συσκευές που διαθέτει αλλά και τις μοναδικές υπερτροφές από κάνναβη και σπόρους για φύτρα που διαθέτει στην ιστοσελίδα της.

Διαβάστε επίσης