Ο Γιώργος Μαυραγάνης, για τη χθεσινή κινητοποίηση στο λιμάνι της Πάτρας

για τους μετανάστες

Ο Αχαιός πρώην Υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή τη χθεσινή κινητοποίηση  έξω από το νότιο λιμάνι της Πάτρας και τον πρόσφατο θάνατο μετανάστη στην Ακτή Δυμαίων: 

Η χθεσινή κινητοποίηση συμπολιτών έξω από το νότιο λιμάνι για το μεταναστευτικό και το τραγικό συμβάν με τον θάνατο 24χρονου μετανάστη ο οποίος παρασύρθηκε από ανυποψίαστο οδηγό στην Ακτή Δυμαίων πριν λίγες ημέρες, θα πρέπει να αφυπνίσουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που παρακολουθεί απαθής τα όσα διαδραματίζονται στην Πάτρα. 
Διαχωρίζοντας την θέση μου από αυτούς που επί σειρά ετών ασκούσαν στείρα αντιπολίτευση για το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα ευαγγελιζόμενοι ότι θα το λύσουν με την έλευση τους στην εξουσία, θέλω να επισημάνω, όπως έκανα και τον περασμένο Οκτώβριο σε παρέμβασή μου αντιλαμβανόμενος τις διαστάσεις του προβλήματος, την ανάγκη σύστασης ειδικής υπηρεσίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου στην Πάτρα στο πλαίσιο την απαίτησης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας. 
Θυμίζω ότι πρόσφατα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας με επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προς την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ζήτησε τη σύσταση της ειδικής αυτής υπηρεσίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου. 
Παρ’ὀλ’αυτά η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και οι τοπικές αρχές , παραμένουν εγκλωβισμένοι στις ιδεοληψίες τους αγνοώντας τις τεκμηριωμένες απόψεις των αστυνομικών υπαλλήλων.
Είναι πλέον εμφανές σε όλους μας, εκτός των σημερινών κατεχόντων την εξουσία, ότι η “άνωθεν” εντολή για περιορισμό της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού Σώματος σε παθητικό ρόλο σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα και ούτε χαρακτηρίζεται ως πράξη με ανθρωπιστική χροιά όπως κάποιοι θα ήθελαν να φανεί. 
Το υποδεικνύουν ξεκάθαρα εξάλλου τα περιστατικά που θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο ένστολους και πολίτες. 
Όλοι συμφωνούν ότι οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων - μεταναστών πρέπει να αποτελέσουν το κύριο μέλημα στον σχεδιασμό της κυβερνητικής και αυτοδιοικητικής πολιτικής. Η ΕΛ.ΑΣ κατέχει τόσο την γνώση όσο και την ευαισθησία να συμβάλει σε αυτό. Σε συνέχεια της διασφάλισης της ομαλότητας στην διαβίωση των ταλαιπωρημένων συνανθρώπων μας, θα επιτευχθεί άμεσα και η πολυπόθητη εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού της Πάτρας. 
Οι αυταπάτες και οι ιδεοληψίες δεν οδηγούν πουθενά. Η ευαισθησία των Ελλήνων για θέματα ανθρωπιστικού χαρακτήρα είναι κοινή και ουδείς μπορεί να την καπηλεύεται. Αυτοί που με τον διχαστικό τους λόγο διαβαθμίζουν την ατομική ευαισθησία του καθενός μας, θα λογοδοτήσουν σύντομα στον λαό της πόλης, της Αχαΐας, της Ελλάδας. 

Διαβάστε επίσης