Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας για την βεβήλωση του μνημείου στο Γηροκομειό

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας αναφέρει: Στη βεβήλωση του μνημείου των εκτελεσθέντων αγωνιστών εθνικής αντίστασης, των κομμουνιστών και δημοκρατών αγωνιστών κατά τη διάρκεια του εμφυλίου που βρίσκεται στο Γηροκομείο, προχώρησαν άγνωστοι, προφανώς ακροδεξιοί, ζωγραφίζοντας σύμβολα του εθνικιστικού χώρου, όπως αυτό της Χρυσής Αυγής. Η εν λόγω φασιστική ενέργεια δεν μπορεί να κρύψει το μίσος και τον φόβο των ακροδεξιών για τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για έναν κόσμο με δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Έναν κόσμο που δεν θα χωράει ούτε τους ίδιους ούτε και τις ιδέες τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας αυτονόητα καταδικάζει την συγκεκριμένη ενέργεια και καλεί όλον τον πατραϊκό λαό να εντείνει την αντιφασιστική του δράση. Η κοινωνία της Πάτρας έχει αποδείξει και στο παρελθόν την μηδενική της ανοχή σε τέτοιες ενέργειες και το ίδιο θα πράξει και τώρα, υψώνοντας τείχος απέναντι στον ρατσισμό, τον φασισμό και τη μισαλλοδοξία.

Πιστεύουμε ότι η δημοτική αρχή θα προχωρήσει στην άμεση αποκατάσταση του δημοτικού μνημείου καθώς και στην ικανοποίηση του αιτήματος του συλλόγου “Πέτρινα Χρόνια” για το φωτισμό του περιβάλλοντος χώρου του μνημείου, τη διαμόρφωση του δαπέδου όπως προβλέπει ο πανελληνιος καλλιτεχνικός διαγωνισμός και την αναγραφή των ονομάτων των εκτελεσθέντων.

Διαβάστε επίσης