Στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες του 2019 ο Τζέφρι Πάιατ - Αποδέχθηκε την πρόσκληση του Γρηγόρη Αλεξόπουλου

ο πρέσβης των ηπα

"Μεγάλο το ενδιαφέρον του Πρέσβη των Η.Π.Α. για την Πάτρα, τα Καλάβρυτα, την Αρχαία Ολυμπία καθώς και για τους Παράκτιους_Μεσογειακούς_Αγώνες του 2019 στους οποίους τον κάλεσα και με χαρά αποδέχτηκε να παρευρεθεί", τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος μετά την επίσκεψη του Τζέφρι Πάιατ στο γραφείο του.

"Η προσπάθειά μας είναι να δημιουργήσουμε ευκαιρίες στην περιοχή, για την ανάπτυξή της και την καταπολέμηση της ανεργίας μέσα από συνεργασίες και εξωστρέφεια.
Παράλληλα 1.000.000 Αμερικανοί τουρίστες στην Ελλάδα λαμβάνουν θετικά μηνύματα μετά από τέτοιες συναντήσεις", συμπλήρωσε ο κ. Αλεξόπουλος.

Τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, κ. Geoffrey Pyatt, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος.  Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική καθώς αποτελεί αφενός συνέχεια της περσινής γνωριμίας  και αφετέρου διατέλεσε ως ευκαιρία να συζητηθούν σημαντικά θέματα διμερούς ενδιαφέροντος του κοινωνικού αναπτυξιακού, οικονομικού και του τουριστικού τομέα που αφορούν την ενότητα της Αχαΐας και την ευρύτερη περιοχή.

Ως πρωταρχικό ζήτημα, ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος έθεσε το θέμα κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία  και ο κ. Pyatt, επιβεβαίωσε την ειλικρινή στήριξη του ιδίου και της χώρας του, για την άμεση επίλυση του ζητήματος.

Όσον αφορά το μείζον μεταναστευτικό ζήτημα και την υφιστάμενη κατάσταση στο νέο Λιμάνι της Πάτρας  για το οποίο ενδιαφέρθηκε ο Πρέσβης των ΗΠΑ, ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη  να υπάρξει ολοκληρωμένη παρέμβαση από την Κυβέρνηση για την ασφαλή μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών σε κατάλληλες δομές εκτός Αχαΐας όπως έχει ήδη δεσμευτεί ο αρμόδιος Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσας, που θα διασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλεια όλου του μεταναστευτικού πληθυσμού αλλά και την επαναφορά της ομαλότητας των δραστηριοτήτων, σε μια περιοχή που παρουσιάζει έντονα προβλήματα το τελευταίο διάστημα και έχει οδηγήσει τους κατοίκους της σε έντονη ανησυχία.

Επιπλέον, και σε συνέχεια της προηγηθείσας επίσκεψης του κ. Pyatt στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, συζητήθηκαν θέματα ανταλλαγής τεχνογνωσίας και επιχειρηματικών δράσεων, ενώ δηλώθηκε το ενδιαφέρον από αμερικανικής πλευράς για την Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας - Patras Innovation Quest (Patras IQ) που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο 2018.  Παράλληλα, ο κ. Αλεξόπουλος στα πλαίσια της ASTA – του επικείμενου Συνέδριου Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων στην Αθήνα, τον Απρίλιο 2018, ζήτησε και έλαβε θετική ανταπόκριση από τον Πρέσβη για την προβολή των τουριστικών περιοχών της Δυτικής Ελλάδας στοχεύοντας στην περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής και  οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής  μας. Υπ’ αυτό το θετικό συνεργατικό περιβάλλον, ο Πρέσβης των ΗΠΑ δέχτηκε με χαρά την πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα το καλοκαίρι του 2019.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας πρόσφερε στον κ. Πρέσβη και αντίγραφο του φακέλου υποψηφιότητας της Πάτρας για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες του 2019.

 Τέλος, συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές η περαιτέρω επαφή και συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ