Η τραγικά «προφητική» ανάρτηση του 36χρονου ποδηλάτη που σκοτώθηκε όταν παρασύρθηκε από αγροτικό

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Χανίων από τον άδικο χαμό του επιχειρηματία Μανώλη Αγριμάκη, που έχασε άδικα την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα όταν αγροτικό όχημα τον παρέσυρε και τον σκότωσε ακαριαία σε δρόμο στον Ομαλό.


Τραγική φιγούρα η γυναίκα του και τα δύο του ανήλικα παιδιά που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι θα μεγαλώσουν δίχως τον αγαπημένο τους πατέρα, που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή.

Όπως αναφέρουν φίλοι και γείτονες του άτυχου άντρα, ο 36χρονος αγαπούσε το ποδήλατο και συνήθιζε να κάνει προπονήσεις για τους αγώνες που κάθε τόσο διεξαγόντουσαν στα Χανιά αλλά και σε όλη την Κρήτη. 


Από μικρός είχε αγάπη με το ποδήλατο του, το οποίο και έπαιρνε μαζί του ακόμα και στις βόλτες… μεγαλώνοντας αφιερώθηκε περισσότερο στο αγαπημένο του άθλημα, το οποίο του χάρισε αρκετά μετάλλια και κύπελλα από διάφορες συμμετοχές σε αγώνες ποδηλασίας του νησιού του. 

Προφητικά, στο προφίλ του στο facebook, ο άτυχος Μανώλης, στις 3 Μαρτίου είχε «ανεβάσει» μια φωτογραφία, στην οποία έδειχνε ένα σταθμό τραίνου, εκεί διακρινόταν η κίτρινη γραμμή που χωρίζει τις γραμμές της αμαξοστοιχίας από την αποβάθρα σχολιάζοντας, «εάν πιστεύεις ότι είναι ασφαλές να προσπερνάς έναν ποδηλάτη σε απόσταση μικρότερη του 1,5 μέτρου, τότε δοκίμασε να περπατήσεις μεταξύ της κίτρινης και της άσπρης γραμμής όταν διέρχεται τα τραίνο».

Έτσι και σήμερα, ο άτυχος πατέρας, αφού πέρασε πρώτα από την καφετέρια που διατηρεί στα Χανιά, πήγε για να κάνει προπόνηση με το ποδήλατο του στους δρόμους των Χανίων.

Περίπου στις 12 το μεσημέρι κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και ενώ ο άτυχος άνδρας βρισκόταν στους Λάκους Χανιών, παρασύρθηκε από διερχόμενο αγροτικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ένας ηλικιωμένος με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άμεσα κινητοποιήθηκαν οι διερχόμενοι οδηγοί που έσπευσαν να τον βοηθήσουν, ειδοποιώντας ταυτόχρονα και το ΕΚΑΒ με την αστυνομία.

Μάταια όμως προσπαθούσαν καθώς η σύγκρουση ήταν τέτοια που σκότωσε ακαριαία τον άτυχο άνδρα και  πατέρα δύο αγοριών. 

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έφθασε άμεσα, παρέλαβε τον άτυχο άνδρα και τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε απλά ο θάνατος του.

Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο τραγικό περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα που συμβαίνουν στο όμορφο νησί και όλοι «φωνάζουν» πως χρειάζονται νέες μελέτες για τους δρόμους της Κρήτης. 

Τα αίτια του περιστατικού ερευνούν οι αστυνομικές αρχές.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ