Πάτρα: Χαλάζι, καταιγίδες, δυνατοί άνεμοι και κρύο - Μέχρι το βράδυ τα έντονα καιρικά φαινόμενα - ΒΙΝΤΕΟ

χάθηκε ο ουρανός

Χαλάζι έριξε πριν από λίγο στην Πάτρα. Ο καιρός αγριεύει, όπως είχαν προβλέπει οι ειδικοί επιστήμονες και στη δυτική Ελλάδα. Έντονες βροχοπτώσεις και δυνατοί άνεμοι, όπως και κρύο τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. 

 

Το φαινόμενο θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ, σήμερα Παρασκευή 23 Μαρτίου. Συγκεκριμένα όπως προβλέπει η ΕΜΥ από το πρωϊ θα βρέχει κατά τόπους, αλλά από το μεσημέρι και μετά σφοδρές καταγίδες θα υπάρχουν μέχρι αργά το β΄ραδυ , ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός αναλυτικά:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας και στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου, με εντονότερα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, περιμένουμε έως και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 23 Μαρτίου 2018. Στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη σχετική βελτίωση στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο, αλλά από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα ενταθούν και γενικευτούν εκ νέου, ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη πάντως έως το απόγευμα οι βροχές θα είναι λίγες και τοπικού χαρακτήρα, αλλά από το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση. 


Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα, αρκετά αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 9 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 14 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 18, στην Ήπειρο από 5 έως 14 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 8 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 18 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις μέτριοι, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ στα δυτικά πελάγη. Στο Ιόνιο αρχικά οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 έως 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικούς όμβρους ή πρόσκαιρες λασποβροχές κατά περιόδους, ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας ενδέχεται να εκδηλωθεί παροδική καταιγίδα. Αυξημένες αναμένεται να διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε άστατο καιρός με βροχές κατά περιόδους, με εντονότερα φαινόμενα κατά τις απογευματινές ώρες οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ