Πανεπιστήμιο Πάτρας: Χωρίς φαγητό η φοιτητική εστία - Απεργούν οι εργαζόμενοι στα μαγειρεία - Παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΖΗΤΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού & Ξενοδοχείων Ν. Αχαΐας ενημερώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη 24ωρη προειδοποιητική απεργία, των εργαζομένων στα μαγειρεία της Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών, σήμερα Παρασκευή 23 Μάρτη 2018 (από 07:30πμ 23/3/2018 έως 07:30πμ 24/3/2018), λόγω της μη καταβολής δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν από το πρωί στο χώρο του Πανεπιστήμιου και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία, από την οποία ζήτησαν τη συνδρομή της στο πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί. 

Η ανακοίνωση του σωματείου έχει ως εξής: 

Αυτή η κατάσταση που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και των προηγούμενων που επιλέγουν να καλύπτουν ανάγκες σε εργαζόμενους μέσω εργολαβιών και όχι μέσω μόνιμης και σταθερής δουλειάς με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα έχει φέρει τους συνάδελφους αντιμέτωπους με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, σε σημείο να μη μπορούν να καλύψουν βασικές βιοποριστικές ανάγκες.

Απαιτούμε να δοθεί άμεσα λύση στο φλέγον αυτό ζήτημα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων:

Αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων αποδοχών τους.
Τήρηση της σύμβασης που προβλέπει τη χορήγηση ΜΑΠ (Μέσα Ατομικής Προστασίας) -στολών και υποδημάτων-  που απαιτούνται για την εργασία τους στα μαγειρεία.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα για όλους.

 

Διαβάστε επίσης