Η Πατρινή Χρυσή Σεβαστιάδου κατέκτησε την 3η θέση του διαγωνισμού της Γαλλικής Πρεσβείας

για το "καλύτερο Ελληνικό μακαρόν 2018"

Η Πάτρα είχε άξιο εκπρόσωπο στη μάχη για την κατάκτηση της κορυφής στον Τελικόγύρο του διαγωνισμού για το «Καλύτερο Ελληνικό macaron».Με την ευκαιρία της 4ης διοργάνωσης του «Goût de France - Good France», που εορτάζει την γαλλική γαστρονομία σε όλον τον κόσμο, η Πρεσβεία της Γαλλίας στηνΑθήνα και το Γενικό Γαλλικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη τίμησαν έναν από τους πλέονγνωστούς και αγαπημένους κλάδους της γαλλικής γαστρονομίας: την ζαχαροπλαστικήτης και ιδιαίτερα την σπεσιαλιτέ του macaron.

 

Στα πλαίσια του Goût de France – Good France 2018», ο Πρέσβης της Γαλλίας στηνΕλλάδα Christophe Chantepy κήρυξε την έναρξη του διαγωνισμού του πρώτουελληνογαλλικού macaron. Αποτέλεσμα;

Η Χρυσή Σεβαστιάδου από την Πάτρα (η μόνη μη επαγγελματίας ζαχαροπλάστης)προκρίθηκε στον τελικό με ένα χειμωνιάτικο macaron με γκανάς σοκολάτας καικαραμελωμένα φουντούκια –χαρακτηριστικό χειμωνιάτικο ξηρό καρπό-, στο χρώμα τηςελιάς και με μια χρυσή πινελιά του στεφανιού των ολυμπιακών αγώνων.

Στον τελικό -όπου και κατέλαβε την 3 η θέση-, συμμετείχε με  ένα macaron με γκανάς λευκήςσοκολάτας και ρυζόγαλο, βανίλια  κανέλα. Ουσιαστικά το ρυζόγαλο της γιαγιάς τηςόπως λέει, μεταμορφωμένο σε ένα γαλλικό περίβλημα.

Μάλιστα για να τιμήσει τηνΠάτρα δεν είχε λευκό χρώμα αλλά μωβ με μια βρώσιμη ασημένια πινελιά πάνω του,θυμίζοντας το χρώμα του πανέμορφου ειδυλλιακού ηλιοβασιλέματος της Πάτρας, λίγηώρα πριν πέσει το σκοτάδι…Η ιστορία πάντως θα γράψει ότι η μάχη ήταν σκληρή ανάμεσα στις τρεις γυναίκες καιτον μοναδικό άντρα της παρέας…

Αναμέτρηση που έγινε στη Γαλλική Πρεσβεία σε έναν αγώνα δρόμου που ξεκίνησε με 50 φιναλίστ και μετά από δύο προκριματικούς σε Αθήνακαι Θεσσαλονίκη, έφτασε στο φινάλε στις 19 Μαρτίου.  Και ο σεφ της ΓαλλικήςΠρεσβείας και Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής κ. Jean Marie Hoffmann, αν μη τι άλλοθα πρέπει να ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

Η Χρυσή Σεβαστιάδου δήλωσε:«Μια υπέροχη εμπειρία έφτασε στο τέλος της! Η συμμετοχή μου με το μακαρόν σε μωβ χρώμα με μια βρώσιμη ασημένια πινελιά πάνωτου, θυμίζει το χρώμα του πανέμορφου ειδυλλιακού ηλιοβασιλέματος της Πάτρας, λίγη ώρα πριν πέσει το σκοτάδι…Νιώθω χαρούμενη!!! Είναι σημαντικό και τιμητικό να επιβραβεύεται η προσπάθεια σου να αναδείξεις το γαστρονομικό πλούτο της χώρας σου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα για τη φιλοξενία του και στον σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας για την υπέροχη διοργάνωση.

Το γεγονός πως διαγωνίστηκα ανάμεσα σε 50 ειδικούς στο μακαρόν και ενώ ήμουν η μόνη μη επαγγελματίας,προκρίθηκα στον τελικό, κατακτώντας τελικά το 3ο βραβείο, με γεμίζει ικανοποίηση και όνειρα!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ