Συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου, με ελεύθερη είσοδο, για την 25η Μαρτίου 1821

Μια μεγάλη συναυλία, με ελεύθερη είσοδο,  για τον εορτασμό της Εθνικής Παλιγγενεσίας συνδιοργανώνουν  η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών με το έργο του κορυφαίου συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου: «Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» - Κοσμική Λειτουργία σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού, την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 και ώρα 20.00, στην κεντρική αίθουσα του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Πρόκειται για μία ιδιαίτερης σημασίας συναυλιακή παράσταση, βασισμένη σε ένα από τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής μουσικής καθώς το έργο του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου αντανακλά διαχρονικά τα αιτήματα του ανθρώπου για αξιοπρέπεια και ελευθερία. Όπως έχει πρόσφατα αναφέρει ο ίδιος ο συνθέτης, το έργο εστιάζει αφενός στις τρεις σημαίνουσες λέξεις «Λόγο, Έργο, Νόημα», οι οποίες εκφράζονται ως αίτημα και αφετέρου «στην εμπέδωση του ορίζοντα της τέχνης ώστε να κρατήσουμε ότι είναι ζωντανό και χρήσιμο για να πορευτούμε στο εκσυγχρονισμένο μέλλον».

 

Στην ερμηνεία του έργου θα συμμετάσχουν οι σολίστ Κώστας Μακεδόνας και Μανώλης Χατζημανώλης, η υψίφωνος Άννα Παπαδοπούλου και ο βαρύτονος Νικόλας Καραγκιαούρης. Αφηγήτρια η Μάνια Παπαδημητρίου. Συμμετέχουν επίσης, η Ορχήστρα Παλίντονος Αρμονία και η Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας σε διδασκαλία Σταύρου Σολωμού. Το έργο θα διευθύνει ο ίδιος ο συνθέτης.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ