ΤΩΡΑ - Πάτρα: Φοιτητές στο γραφείο του Διευθυντή Φοιτητικής Εστίας - Ζητούν επικοινωνία με το Υπουργείο - ΦΩΤΟ

ΛΗΓΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΓΙΑ ΕΞΩΣΗ

Στο γραφείο του Διευθυντή της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργο Αθανασόπουλο, βρίσκονται αυτή την ώρα φοιτητές που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο μετά την επαπειλούμενη έξωση τους από τα δωμάτια ξενοδοχείων της πόλης, όπου φιλοξενούνται. Συνολικά 130 φοιτητές βρίσκονται στον "αέρα".

Οι φοιτητές ζητούν από τον Διευθυντή να επικοινωνήσει ενώπιον τους με το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση.

29003924_10216331765877450_407941513_n.jpg

28908465_10216331765757447_2124971187_n.jpg

Την ίδια ώρα αμετακίνητη φαίνεται πως είναι η στάση των Ξενοδόχων που φιλοξενούν φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς όπως καταγγέλλουν το ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν έχει προχωρήσει στην καταβολή των χρημάτων που απαιτούνται από την μίσθωση των δωματίων που διαμένουν φοιτητές που δικαιούνται μια θέση στη φοιτητική εστία του ΑΕΙ.

"Δυστυχώς, βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να προβούμε σε διακοπή των υπηρεσιών μας προς το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και την ΦΕΠ την Τρίτη, 20/03/2018, εάν δεν τακτοποιηθούν οι τυπικές υποχρεώσεις τους προς εμάς, αποστέλλοντάς μας τις συμβάσεις που καλύπτουν την διαμονή των φοιτητών για όλους τους προηγούμενους μήνες, έως και την Δευτέρα, 30/04/2018 (καταληκτική ημερομηνία πριν την έναρξη του νέου διαγωνισμού στέγασης των φοιτητών της ΦΕΠ), όπως ο νόμος ορίζει", αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση τους.

Το  Διοικητικό Συμβούλιο της Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. αναφέρει: «Ηδη καλύφθηκε για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2017, το κόστος όλων των ξενοδοχείων για τη διαμονή των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών και μπορούν να παραμείνουν στα δωμάτιά τους», δέσμευση που δεν ικανοποιεί όμως τους Ξενοδόχους που ζητούν την πλήρη καταβολή του ποσό που τους οφείλεται. "Σε ανακοίνωση του, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ αναγνωρίζει πως οι φοιτητές διαμένουν στα ξενοδοχεία μας, όμως δεν μας έχει παράσχει τις τυπικές συμβάσεις μίσθωσης των δωματίων, οι όποιες είναι απαραίτητες για την εξασφάλιση της μεταξύ μας συμφωνίας. Μέχρι σήμερα είχαμε μόνο προφορικές υποσχέσεις από τους φορείς του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, οι όποιες δεν είναι ικανές να στηρίξουν την επαγγελματική συμφωνία μεταξύ φορέων και επιχειρήσεων, ενώ δεν είναι αυτές που ο νόμος ορίζει. Από μέρους μας έχει δοθεί διορία, καλή τη πίστη, για την υπογραφή των συμβάσεων από τον Ιανουάριο 2018 , όμως δεν υπήρξε ανταπόκριση".

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» βρίσκεται στο πλευρό των 130 φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο έξωσης από τα δωμάτια ξενοδοχειακών μονάδων της Πάτρας, που έχει μισθώσει η Φοιτητική Εστία Πάτρας, μέσω χρηματοδότησης από το Ινστιτούτο Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας. 

Οι ξενοδόχοι ανακοινώνουν ότι «αν δεν πληρωθούν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών φεύγουν!» Εμείς τους απαντάμε «Να μην τολμήσουν να κάνουν έξωση στα παιδιά μας. Τα παιδιά των φτωχών εργατικών οικογενειών που οι γονείς τους (άνεργοι, χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι) δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν το δυσβάσταχτο κόστος σπουδών. Πολλοί δε από τους φοιτητές έχουν μπει ήδη στον κόσμο της μισθωτής εργασίας, αφού οι οικονομικές συνθήκες τους οδηγούν στην παράλληλη με τις σπουδές τους αναζήτηση του μεροκάματου!»

Καλούμε την Κυβέρνηση και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, να μην περιορίζονται σε τυπικές ανακοινώσεις αναγνώρισης των οφειλών, αλλά να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την υπογραφή των συμβάσεων με τα ξενοδοχεία και την αποπληρωμή των οφειλών. Σε αυτές τις ξενοδοχειακές μονάδες, πέρα από τα παιδιά μας τους φοιτητές, απασχολούνται και συνάδελφοι μας εργαζόμενοι, οι οποίοι περιμένουν την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους.