Με πόσες θερμίδες θα χάνετε κιλά σταθερά – Το online εργαλείο της κυβέρνησης των ΗΠΑ

Ξεχάστε τον αριθμό 2.000 που τα περισσότερα διατροφικά πλάνα θέτουν ως μέσο στόχο για μια ισορροπημένη δίαιτα. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο, οπότε δεν είναι λογικό να ισχύει ένας στόχος σε θερμίδες/ημέρα για όλους.

Ένα δυνατό online εργαλείο από την ίδια την αμερικανική κυβέρνηση (Υπουργείο Γεωργίας), σας δίνει τη δυνατότητα να υπολογίσετε με ακρίβεια το πόσες θερμίδεςπρέπει να καταναλώνετε για να χάσετε σταθερά και με υγεία τα περιττά σας κιλά.

Το online εργαλείο Body Weight Planner σας ζητά να συμπληρώσετε το βάρος, το φύλο, την ηλικία και το ύψος σας, όπως και τόσα άλλα παρόμοια εργαλεία. Αλλά ενσωματώνει επίσης τις πιο πρόσφατες έρευνες σχετικά με το επίπεδο σωματικής άσκησης για να προσαρμόσετε περαιτέρω το προσωπικό σας πλάνο. Έτσι, σας ζητά να εκτιμήσετε το δικό σας επίπεδο φυσικής δραστηριότητας σε μια κλίμακα από το 1,4 (καθιστική ζωή) έως το 2,5 (πολύ δραστήρια ζωή), για να υπολογίσετε με ακρίβεια τον στόχο σας ως προς το ιδεατό σωματικό βάρος αλλά και τις θερμίδες που πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά.

Οι περισσότεροι από εμάς φτάνουμε ούτως ή άλλως σε ένα τέτοιο συμπέρασμα, αλλά το Body Weight Planner δεν σταματά εκεί. Θα σας ζητήσει επίσης να εισάγετε το ποσοστό κατά το οποίο έχετε σκοπό να αυξήσετε τη σωματική σας δραστηριότητα και σας λέει τι είδους άσκηση, πόσο πολύ, πόσο συχνά και σε ποια ένταση πρέπει να κάνετε για να πιάσετε τον στόχο σας!

Οι υπολογισμοί που προκύπτουν θα σας πουν τρία πράγματα:

τον ημερήσιο αριθμό θερμίδων που θα πρέπει να καταναλώνετε για να διατηρήσετε το βάρος σας
τις θερμίδες που θα χρειαστείτε για να φτάσετε το στόχο σας στον καθορισμένο χρόνο και
τις θερμίδες που θα χρειάζεστε από εκεί και για να διατηρήσετε το (νέο) βάρος σας, αφότου πετύχετε τον στόχο

Μπορείτε έπειτα να χρησιμοποιήσετε ένα δεύτερο εργαλείο, το FoodTracker, που επίσης ανέπτυξε το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, ως ένα μέσο προγραμματισμού για την κατάρτιση ενός γενικού σχεδίου γευμάτων με βάση τα στατιστικά σε θερμίδες.

Body Weight Planner

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να χρησιμοποιήσετε το online εργαλείο από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ και να μάθετε τις θερμίδες που πρέπει να καταναλώνετε και το επίπεδο άσκησης που πρέπει να ακολουθήσετε.

Σημειώσεις:

Βεβαιωθείτε ότι στο επάνω μέρος του πίνακα, επιλέγετε το Metric Units
Στο πεδίο Weight συμπληρώστε το βάρος σας σε κιλά
Στο πεδίο Sex επιλέξτε αν είστε άντρας (Male) ή γυναίκα (Female)
Στο πεδίο Height συμπληρώστε το ύψος σας σε εκατοστά
Στο πεδίο Physical Activity Level συμπληρώστε το επίπεδο σωματικής δραστηριότητας στην καθημερινότητά σας (από 1,6=καθιστική ζωή έως 2,5=έντονη δραστηριότητα). Αν δεν είστε σίγουροι, μπορείτε να επιλέξετε το Estimate Your Level.

*Estimate Your Level: Στο πρώτο πεδίο επιλέξτε το επίπεδο της σωματικής δραστηριότητας που εκτιμάτε ότι έχετε καθημερινά όταν είστε στον χώρο εργασίας σας. Στο δεύτερο πεδίο επιλέξτε το αντίστοιχο επίπεδο δραστηριότητας όταν είστε στον ελεύθερο χρόνο σας.

Στη συνέχεια πατήστε Next Step για να προχωρήσετε στην επόμενη σελίδα
Τώρα συμπληρώστε τον στόχο που έχετε θέσει για το βάρος που θέλετε να έχετε (Goal Weight)
Στο επόμενο πεδίο συμπληρώστε σε πόσες μέρες θέλετε να πιάσετε τον στόχο αυτό ή ορίστε παρακάτω μια συγκεκριμένη ημερομηνία
Πατήστε πάλι Next Step για να πάτε στην τελευταία σελίδα
Συμπληρώστε σε ποσοστό % το πόσο πολύ είστε διατεθειμένοι να ανεβάσετε το επίπεδο της σωματικής σας δραστηριότητας. Αν δεν είστε σίγουροι, μπορείτε να επιλέξετε το Calculate.

*Calculate: Κατά σειρά συμπληρώστε αν (προσθέσετε ή αφαιρέσετε) την (Χ σωματική άσκηση) για (Υ λεπτά) και για (Ζ φορές) την ημέρα ή την εβδομάδα. Πατήστε Save.

Αποτελέσματα

Επιλέξτε το πεδίο Calories στο επάνω μέρος του πίνακα και θα δείτε πλέον συγκεντρωμένα τα τρία πεδία-στόχους για τις θερμίδες που πρέπει να καταναλώνετε για να πετύχετε τον στόχο σας.