Πύργος: Σήμερα το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Ηχηρό μήνυμα αφύπνισης προς την κυβέρνηση επιθυμούν να στείλουν με το σημερινό πανηλειακό συλλαλητήριο στις 12 στην πλατεία Κολοκοτρώνη (ΟΤΕ), στην καρδιά του Πύργου, οι πολίτες της Ηλείας.
Μετά τις δυο μεγάλες πανελλήνιες κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη (21 Ιανουαρίου) και Αθήνα (4 Φεβρουαρίου), έρχεται η σειρά της Ελληνικής Περιφέρειας να δείξει την ευαισθησία της σ’ αυτό το μείζον Εθνικό θέμα. Η διεξαγωγή μίας τέτοιας λαϊκής κινητοποίησης λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Αρχαία Ολυμπία, προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στο συγκεκριμένο συλλαλητήριο. Μεταφέρει το μήνυμα αγώνα και αισιοδοξίας προς όλο τον κόσμο. Ο νομός μας αποτελεί τον πρώτο σταθμό που πραγματοποιεί συλλαλητήριο μετά τα δυο μεγάλα αστικά μας κέντρα, τα οποία στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία αφού οι δρόμοι των πόλεων κατακλύστηκαν από χιλιάδες κόσμο. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Γιώργης Τάκη Δόξας, γιος του γνωστού Ηλείου ποιητή και σύμβουλου Μάρκετινγκ και ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.

Σκοπός της Οργανωτικής Επιτροπής είναι να δώσει και η Ηλεία το δικό της «παρών» στον κοινό αγώνα του Ελληνισμού, εντός και εκτός Ελλάδος, για να στηριχτούν τα Ελληνικά Δίκαια απέναντι στην συνεχιζόμενη παραχάραξη της Ιστορίας από το γειτονικό Κράτος των Σκοπίων. Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου, στην πρόσφατη συνέντευξή τους στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου πραγματοποίησαν κάλεσμα στον κόσμο του νομού να βγει στους δρόμους και να διαδηλώσει ειρηνικά υπέρ της Μακεδονίας, ενώ σε ανακοίνωσή τους προ ημερών θέλησαν να ενισχύσουν τον αγωνιστικό παλμό, αναφέροντας το σημαντικό ρόλο της Ηλείας σε κάθε σημαντική στιγμή της Ελλάδας όλα αυτά τα χρόνια με τους πολέμους εναντίον των εχθρών της και επιθυμώντας να μεταφέρουν ένα μήνυμα ενότητας και συλλογικότητας του λαού, που έχει αποδειχθεί σωτήριο κατά τα παλαιότερα χρόνια.

Περισσότερα από 50 σωματεία της Ηλείας έχουν ήδη δηλώσει τη συμμετοχή τους στο Πανηλειακό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, που τυγχάνει της υποστήριξης της Μητρόπολης Ηλείας και του Μητροπολίτη κ.κ. Γερμανού, που πραγματοποίησε κάλεσμα στους πολίτες της Ηλείας για να συμμετάσχουν ειρηνικά και να μην προσδώσουν στην εκδήλωση κομματικά χρώματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ