Ιάσονας Φωτήλας για συμπεριφορά διοικητή ΠΓΝΠ: Απαράδεκτη στάση !

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Αχαϊας της ΝΔ Ιάσονας Φωτήλας σημειώνει: Οι νέοι ειδικευόμενοι ιατροί, μετά από χρόνια σπουδών, ασκούν κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες εργασίας, το λειτούργημά τους. Δίνουν μάλιστα καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό στις μονάδες υγείας ανά την χώρα - και ειδικά στα επείγοντα περιστατικά - προς όφελος των ασθενών. Υπό αυτές τις συνθήκες είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου να εισβάλει σε χώρο εξέτασης επειγόντων περιστατικών, δείχνοντας έλλειψη σεβασμού στο πάσχον παιδί, τους συνοδούς του αλλά και στο πρόσωπο της ιατρού που με ευγένεια και σεβασμό υπερασπίστηκε την πραγμάτωση του ιατρικού της έργου. Αντί να βοηθήσει και να συμβουλεύσει την ιατρό που προσπαθούσε να ασκήσει το επάγγελμά της, αποφάσισε - γιατί άραγε; - να ασκήσει την εξουσία του καλώντας την σε απολογία.

Μέσα σε συνθήκες υπερεργασίας, ψυχικής και σωματικής εξασθένισης και των σημαντικών ελλείψεων που παρατηρούνται στον χώρο της δημόσιας υγείας η προσήλωση μας και η πίστη μας σε βασικές ηθικές αρχές και αξίες θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Η σχέση ιατρού - ασθενή θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή όλης της ιεραρχίας και να μην διαταράσσεται ούτε ο σεβασμός στα δικαιώματα του ασθενή ούτε το έργο του ιατρού.

Υπό αυτό το πρίσμα κάθε ενέργεια που οδηγεί σε ακραίες συμπεριφορές και ενέργειες οφείλουν να παραμείνουν εκτός του χώρου της υγείας και να μην αποτελούν αντικείμενο αντιπαράθεσης.

 

Διαβάστε επίσης