Συγκέντρωσαν αγαθά για το Κοινωνικό Παντοπωλείο στον αγώνα Προμηθέας- Τρίκαλα- ΒΙΝΤΕΟ

Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πάτρας σε συνεργασία με την ΚΑΕ Προμηθέας, στα πλαίσια της διαρκούς προσπάθειας ανάπτυξης δράσεων που συνδέονται με την κοινωνική προσφορά, συγκέντρωσαν σήμερα στην είσοδο του «Δημ. Τόφαλος», κατά τη διάρκεια του αγώνα με τα Τρίκαλα, αγαθά που θα προσφέρουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης.

Το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Πατρέων, αποτελείται από τρία τμήματα, στα οποία διατίθενται: 

Τρόφιμα και είδη παντοπωλείου συσκευασμένα, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα.
Είδη ένδυσηςκαι υπόδησης χρησιμοποιημένα και μη, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κ.λπ.
Είδη ψυχαγωγίας όπως βιβλία, cd - dvd, για την κάλυψη αναγκών μάθησης και πολιτισμού.

Ο Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική, μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις. Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων, μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου. Για την επίτευξη της Αποστολής, η Προσκοπική Κίνηση στηρίζεται στην εθελοντική, υπεύθυνη προσφορά ενηλίκων καταρτισμένων στελεχών.

Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πάτρας δραστηριοποιείται στο ιστορικό κέντρο της πόλεως των Πατρών και την ευρύτερη περιοχή , δεσμευμένο στην αποστολή και το όραμα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Για περισσότερα από 90 χρόνια προσφέρει διασκέδαση , περιπέτεια , ανακάλυψη και ομαδική συνεργασία στη νεολαία της πόλης μας. Μέσα από το παιχνίδι , τις εκδηλώσεις και τις υπαίθριες δράσεις του προωθεί την προσωπική ανάπτυξη , την ανάπτυξη δεξιοτήτων , την κοινωνικοποίηση , την αγάπη στο περιβάλλον , τον εθελοντισμό. Ο Προσκοπισμός πιστεύει ακράδαντα στην κοινωνική προσφορά και ότι ο κάθε πρόσκοπος έχει υποχρέωση να προσφέρει κάτι πίσω στην κοινότητα στην οποία ζει.

Διαβάστε επίσης