Αντίποινα Πούτιν στην Μέι - Διώχνει 23 διπλωμάτες από την Ρωσία!

Σε εξέλιξη το διπλωματικό θρίλερ

Ρωσία και Αγγλία, Πούτιν και Μέι! Ανοιχτός διπλωματικός «πόλεμος» μεταξύ των δύο πλευρών, με αφορμή την δηλητηρίαση του διπλού κατασκόπου, Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, σε βρετανικό έδαφος.

Η Αγγλία κατηγορεί ανοιχτά την Ρωσία πως βρίσκεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας, ενώ η Μέι έδωσε το πρώτο… χτύπημα «διώχνοντας» κακήν κακώς (σ.σ. με μια εβδομάδα διορία) 23 ρώσους διπλωμάτες από το «νησί».

Ο Πούτιν, όμως, όπως φαίνεται δεν μένει με «σταυρωμένα» χέρια. Ο Βρετανός πρεσβευτής στην Μόσχα Λόρι Μπρίστοου εκλήθη σήμερα να παρουσιαστεί στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για δεύτερη φορά αυτήν την εβδομάδα.

Τις πληροφορίες μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS και άλλα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα το υπουργείο. «Ο βρετανός πρεσβευτής εκλήθη σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών», μετέδωσε χαρακτηριστικά το TASS.

Σύμφωνα με το TASS η κλήση έγινε για να ενημερώσει η Μόσχα τον Βρετανό διπλωμάτη για τα μέτρα που θα λάβει σε αντίποινα για αυτά που ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα το Λονδίνο, τα οποία αφορούν κυρίως την απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών από τη Βρετανία.

Αντίποινα Πούτιν!

Όπερ και… εγένετο! Οι πληροφορίες που μεταδίδει το rt.com, αναφέρουν πως η Ρωσία επίσης διώχνει 23 βρετανούς διπλωμάτες από την χώρα! Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το ρωσικό υπουργειο Εξωτερικών τους ανακήρυξε «ανεπιθύμητα πρόσωπα» (σ.σ. personae non gratae).

Την ίδια ώρα, το ρωσικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι αποσύρει την άδεια να ανοίξει η Βρετανία γενικό προξενείο στην Αγία Πετρούπολη. Αλλά και ότι κλείνει και το Βρετανικό Συμβούλιο στη Ρωσία.

Οι 23 Βρετανοί διπλωμάτες θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη Ρωσία σε διάστημα μιας εβδομάδας, πρόσθεσε το υπουργείο.

Δεύτερη… ενημέρωση

Ο Βρετανός πρεσβευτής είχε κληθεί και την περασμένη Τρίτη να παρουσιαστεί στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στο πλαίσιο της κρίσης που ξέσπασε μετά την δηλητηρίαση στη Βρετανία του Ρώσου πρώην διπλού κατάσκοπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του με νευροπαραλυτική ουσία.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Eξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε χθες ότι η Ρωσία έχει αποφασίσει ποια θα είναι τα μέτρα που θα λάβει και ότι αυτά θα ανακοινωθούν σύντομα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ