Ηλεία: Στάχτη 30 στρέμματα στην Χαριά – Μια σύλληψη για εμπρησμό

εξ αμελείας

Νωρίς – νωρίς ξεκίνησαν οι περιπέτειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Ηλεία. Ενάμιση μήνα πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, αγρότες που αποδεικνύονται επικίνδυνα απρόσεκτοι… Το απόγευμα της Παρασκευής, από πυρκαγιά που ξεκίνησε από καύση υπολειμμάτων καλλιέργειας (λιόκλαρα) υπήρξε επέκταση, με αποτέλεσμα να καούν 30 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης στην Χαριά στο τμήμα προς τον Αμπελώνα και τον Ελαιώνα.

Η φωτιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις και οι πυκνοί καπνοί φαίνοταν από την πόλη του Πύργου που βρίσκεται αρκετά μακρύτερα. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού και κινήθηκαν προς την περιοχή, αντιμετωπίζοντας ξανά προβλήματα πρόσβασης στους αγροτικούς δρόμους που είναι ασυντήρητοι. Χρειάστηκε να κινηθούν οι δυνάμεις από δύο πλευρές και για ώρα να αναζητήσουν δρόμους που να οδηγούν με ασφάλεια στο μέτωπο της πυρκαγιάς, κάτι που κόστισε σε χρόνο για τους πυροσβέστες. Με ενισχύσεις από όλο το νομό και την Αχαΐα, πάλεψαν στην φωτιά 29 πυροσβέστες με 13 οχήματα και επικεφαλής το διοικητή της Π.Υ. Πύργου Γιάννη Καραμαλίκη.

Οι άνδρες του Ανακριτικού Τμήματος της Π.Υ. Πύργου, σύμφωνα με πληροφορίες μετά από την προανάκριση για την πυρκαγιά, συνέλαβαν έναν άνδρα για εμπρησμό εξ αμελείας, σχετικά με την υπαίθρια καύση που προκάλεσε την πυρκαγιά και έκαψε 30 στρέμματα.

Να σημειώσουμε πως οι πυροσβέστες με σημαντική δύναμη παραμένουν ακόμα και τώρα στη Χαριά προκειμένου να ολοκληρώσουν την κατάσβεση και στο τελευταίο σημείο του μετώπου.


Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει σημάνει συναγερμός για το Σάββατο καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένονται θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι στην περιοχή της Ηλείας. Κάτι τέτοιο καθιστά απαγορευτική κάθε υπαίθρια καύση και οι πυροσβέστες αναφέρουν πως δεν θα πρέπει να δοκιμάσει κανείς υπαίθρια καύση.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ